Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Νέα εμπλοκή της χώρας και του λαού της σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα έχει δώσει όλα στις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ! Στρατιωτικές μονάδες στέλνονται εκτός των
συνόρων της χώρας, νέες βάσεις προστίθενται στις παλιές, ενώ παραχωρείται κάθε στρατιωτική, ή μη υποδομή, σαν ορμητήριο για επεμβάσεις εναντίον ξένων λαών! Η απαράδεκτη αυτή πολιτική εμπλέκει όλο και πιο πολύ τη χώρα και το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, μετατρέποντάς τους αντικειμενικά σε στόχους των αντιπάλων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Συχνά πραγματοποιούνται συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών με στρατιωτικές μονάδες χωρών, όπως των ΗΠΑ και του Ισραήλ με έμφαση σε αυτές μεταξύ των ειδικών τους δυνάμεων! Για τους σκοπούς αυτούς αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟϊκού «Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» (ΚΕΝΑΠ)στη Σούδα, απ’ όπου ξεκίνησε η άσκηση «Jackal Stone» και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο Ελληνικό αύριο Παρασκευή. Σ’ αυτήν, εκτός από ειδικές δυνάμεις των Ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν επίσης και μονάδες των Σωμάτων Ασφαλείας όπως τα ΕΚΑΜ και η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.
Βασικό αντικείμενο της άσκησης θα είναι «η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών» ανάμεσα στις οποίες, όπως είναι γνωστό, συμπεριλαμβάνεται για τους ιμπεριαλιστές και το λαϊκό κίνημα που διεκδικεί τα δίκαιά του. Επίσης, σε μια προσπάθεια να ντυθεί η όλη άσκηση με ανθρωπιστικό μανδύα, στα αντικείμενα της άσκησης προβλέπεται και «η προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές».
Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, για τις αποφάσεις της που μυρίζουν μπαρούτι και για την πολιτική της που «στάζει αίμα», καθώς έτσι οδηγούν τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες.

Η ΚΕΘΑ αγωνίζεται μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και διεκδικεί:
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις πρόβες τους.
Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί από αποστολές στο εξωτερικό.
Να κλείσουν οι ξένες βάσεις και να καταργηθεί κάθε είδους συμφωνία, που επιτρέπει τη χρήση Ελληνικού εδάφους, θάλασσας και αέρα από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ

Όλοι την Παρασκευή 2 Νοέμβρη ώρα 09.00, στη δυτική είσοδο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού



Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια