Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και αδείας

Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Μετά από πολύχρονο αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οπού έφτασε έως την προσφυγή στο ΣτΕ, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβλέψει στον
προϋπολογισμό της την καταβολή των αναδρομικών διεκδικήσεών μας όπως ανέκυψε από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η δικαίωσή μας, απέδειξε περίτρανα ότι οι περικοπές στους ενστόλους ήταν κάτι παραπάνω από άδικες και δυσανάλογες με άλλες περικοπές.
         Η Ένωση Αθηνών υπεύθυνα ανέμενε τις αποφάσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. η οποία έχει χειριστεί την προσφυγή στο ΣτΕ για τα αναδρομικά. Δεν μπήκε σε πλειοδοτικό λαϊκισμό ούτε σε στοχευμένες διαρροές, προστατεύοντας τα μέλη της. Έτσι μετά την απόφαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κλήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσής μας την 1/11/2018 και αποφάσισε ομόφωνα τη δικαστική διεκδίκηση και των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και αδείας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να συνταχθούμε με την ομόφωνη απόφαση της Π.ΟΑΣ.Υ. και προκρίθηκε η ανάληψη της παραπάνω διεκδίκησης να γίνει από το νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπο, με κριτήριο ότι το εν λόγω δικηγορικό γραφείο πέτυχε τη δικαίωση όλων μας στο ΣτΕ για τις αναδρομικές περικοπές (εκπροσωπώντας την Π.Ο.ΑΣ.Υ.), των οποίων το 50% έχει ήδη δοθεί τμηματικά ενώ το επόμενο 50% θα πιστωθεί το επόμενο διάστημα στους λογαριασμούς μας σύμφωνα με την Πρωθυπουργική δέσμευση.
         Η Ένωση Αθηνών χωρίς να εμπλέκεται σε επαγγελματικές άμμιλες μεταξύ δικηγόρων και σεβόμενη τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, καλεί τα μέλη της τα οποία έχουν εξέλθει από τη Σχολή από το έτος 2016 και πίσω, να προβούν σε αγωγές για τις παραπάνω διεκδικήσεις με το δικηγορικό γραφείο του κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ.
        Η συλλογή των δικαιολογητικών και η υπογραφή της σύμβασης δικηγορικής εντολής θα γίνεται στα γραφεία της Ένωσής μας από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00 έως 16.00 και το Σάββατο από 10.00 έως 13.00, αυστηρά έως την 20 Νοεμβρίου 2018, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παραγραφές. Οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Υπηρεσίες, στους εκπροσώπους της Ένωσής μας, για τη συλλογή των δικαιολογητικών.
        Αντικείμενο της δικαστικής διεκδίκησης είναι η αναδρομική καταβολή των επιδομάτων: εορτών Χριστουγέννων ετών 2016, 2017 και 2018, εορτών Πάσχα ετών 2017, 2018 και αδείας ετών 2017, 2018, συνολικού ύψους 2.500 ευρώ (500€ Χ 3, 250€ Χ 2 ΚΑΙ 250€ Χ2 αντίστοιχα). Η παρακράτηση των δικαστικών εξόδων θα γίνει απευθείας από τη μισθοδοσία του καθενός. Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα που πρέπει να κατατεθούν τα οποία είναι τα κάτωθι:
- Στοιχεία ενάγοντος. (ΠΛΗΡΗ)
- Υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής
- Υπογεγραμμένη σύμβαση δικηγορικής εντολής (σε 2 πρωτότυπα αντίτυπα)
- Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή στη δικαστική διεκδίκηση και την άδεια χρήσης προσωπικών στοιχείων και παρακράτησης των δικαστικών εξόδων. (με γνήσιο της υπογραφής)
-  Εφόσον ζητηθεί, αντίγραφα μισθολογικών καταστάσεων ή υπηρεσιακές βεβαιώσεις. (δεν απαιτούνται επί του παρόντος)
          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
          Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι τα ποσά που διεκδικούνται, τα δικαιούνται μόνο όσοι προσφύγουν και εφόσον δικαιωθούν. Δεν ισχύει επ’ ουδενί ότι η δικαίωση ενός καλύπτει και τους υπολοίπους οι οποίοι δεν προσέφυγαν. Η διεκδίκηση είναι καθαρά προσωπική.
          Όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας, τότε αργά ή γρήγορα έρχεται η δικαίωση. Τίποτα δε μας χαρίζεται. Είναι ο ιδρώτας και το αίμα μας που τόσο άδικα μας έχουν στερήσει!
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
                                                           Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                  - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
 ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια