Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλιμάκωση μέσων καταστολής από την ΕΛΑΣ- Για πρώτη φορά σε χρήση υδροφόρα "Αίας" επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει επίσημα στην ιστορική καταγραφή των γεγονότων που διαδραματίζονται στις διαδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ότι
κλιμάκωσε το οπλοστάσιο των μέσων καταστολής.

Κι αυτό γιατί, για πρώτη φορά πρόσθεσε στον κατασταλτικό μηχανισμό ένα από τα 4 υδροφόρα οχήματα με κανόνι νερού προκειμένου να κάνει άραγε τί; Οι προδιαγραφές και η "συνταγή" χρήσης γράφουν πως αντενδείκνυται για κατάσβεση φωτιάς. Ενδείκνυται όμως σε μία εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου ακραίας καταστολής, για τη διάλυση διαδηλωτών.

Στην προκειμένη περίπτωση ποιον αντικειμενικό ακριβώς σκοπό εξυπηρέτησε, πέραν του εντυπωσιασμού και του προφανώς συμβολικού μηνύματος αυτής καθεαυτής της κλιμάκωσης μέσων και προφανώς εκθετικά μεθόδων καταστολής.

Το εντυπωσιακό είναι παραμένει πως ότι δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όχι σε ότι αφορά στην εμφάνιση αλλά στην χρήση σε αστικό πεδίο, το έπραξε μία κυβέρνηση με δήθεν- ερζάτς αριστερό πρόσημο.

ΥΓ: Η χρήση του κανονιού εκτόξευσης νερού (υδροβόλο), απαιτεί υψηλή ειδίκευση κι εκπαίδευση στην χρήση καθώς εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρό τραυματισμού έως θανάσιμου αποτελέσματος. Η πίεση του νερού μπορεί να είναι τόση που δύναται να σπάσει ακόμη και χέρια. Επιχειρεί από τα 10 μέτρα και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία (Bait Alpha Technologies) στο νερό που εκτοξεύει κατά του πλήθους μπορεί να έχει εγχυθεί δακρυγόνο αέριο ή σπρέι πιπεριού. Είναι ανθεκτικό στις φωτιές, αφού αυτοψεκάζεται με νερό!

ΥΓ2: Η προμήθεια 2 μεγάλων και 2 μικρών υδροφόρων έγινε το Σεπτέμβριο του 2012 από το Ισραήλ επί ημερών Νίκου Δένδια.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια