Πώς δεν θα ξεχειλίζει η κατσαρόλα μας όταν βράζουμε μακαρόνια;



Έχεις αποφασίσει σήμερα να κάνει μακαρόνια ή ρύζι, αλλά μόλις πάρουμε μία βράση, αρχίζει το νερό να ξεχειλίζει.

Όλοι μας έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε αυτό με χίλιους τρόπους: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay, αλλά για να μη κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).


Η λύση, απ’ ότι φαίνεται, είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα!


Πηγή: olivemagazine.gr
_