Έχεις αποφασίσει σήμερα να κάνει μακαρόνια ή ρύζι, αλλά
μόλις πάρουμε μία βράση, αρχίζει το νερό να ξεχειλίζει.
Όλοι μας έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε αυτό με χίλιους
τρόπους: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό
στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει
κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι
στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay, αλλά για να
μη κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).
Η λύση, απ’ ότι φαίνεται, είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το
μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να
τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα!
Πηγή: olivemagazine.gr
_
0 Σχόλια