Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα Α/ΓΕΑ σε Τουρκία: Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της πολεμικής αεροπορίας για τον
προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, ενημέρωση στους στρατιωτικούς συντάκτες.
Ο Α/ΓΕΑ, αρχικά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ικανότητα των πιλότων της Π.Α., σημειώνοντας πως τα ελληνικά πληρώματα καταλαμβάνουν πολύ συχνά τις πρώτες θέσεις σε επιδόσεις σε Νατοϊκές ασκήσεις, κερδίζοντας έτσι τα εύσημα από συναδέλφους ξένων χωρών.
Αναφορικά με την παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο, ο Α/ΓΕΑ τόνισε: «Εκείνο που επιδιώκουμε με χαμηλούς τόνους αλλά με αποφασιστικότητα, είναι να πετύχουμε την αποστολή μας, η οποία είναι να πετάμε, να μαχόμαστε και να νικάμε. Και όλα αυτά πάντα με ασφάλεια». Επιπρόσθετα υπογράμμισε: «Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί και είμαστε πάντα δίπλα σας. Αυτό είναι το σύνθημά μας για τους φετινούς εορτασμούς. Αυτό είναι το μήνυμα μας και για τους απέναντι, οι οποίοι το παίρνουν καθημερινά. Το δικό μας μαχητικό θα είναι το τελευταίο που θα προσγειώνεται πάντα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΑ, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018, 1167 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 122 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 913 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, 2766 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, 25 υπερπτήσεις επί ελληνικού εδάφους, ενώ σημειώθηκαν 72 εικονικές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη.
Η Πολεμική Αεροπορία, πέρα από την στρατιωτική της αποστολή της, επιτελεί κάθε χρόνο και ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, με πυροσβέσεις, αεροδιακομιδές και υπηρεσίες ιατρικές φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές. Συγκεκριμένα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Π.Α πραγματοποίησαν 684 εξόδους και συμπλήρωσαν περίπου 1446 ώρες πτήσεις. Σε επίπεδο αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκαν 624 αποστολές όπου μεταφέρθηκαν 1027 ασθενείς. Η πολεμική αεροπορία, ακόμα έλαβε μέρος σε 113 αποστολές έρευνας και διάσωσης, όπου διασώθηκαν σε συνεργασία και με άλλους φορείς, 165 άτομα. Επιπρόσθετα, σε επίσκεψη ιατρικού προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) στον Άγιο Ευστράτιο, πραγματοποιήθηκαν εβδομήντα ιατρικές επισκέψεις, τρεις ιατρικές εξετάσεις κατ΄ οίκον, ενώ ελήφθησαν δύο pap test.
Σε επίπεδο μέριμνας του προσωπικού, το ΓΕΑ διέθεσε σε μονάδες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας πάνω από 200 διαμερίσματα προκειμένου να αυξηθεί η διαθεσιμότητα στέγασης των στελεχών της Π.Α..
Ιδιαίτερες προσπάθειες έγιναν και για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν νέες υποδομές, έγινε εγκατάσταση και λειτουργία νέων ιατρικών μηχανημάτων, ενώ διοργανώθηκαν πλήθος ημερίδων υγείας, πρόληψης και ασφάλειας.
Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), μετά από αίτημα για δωρεά που υπέβαλε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», θα εξοπλιστεί με ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό, συνολικού ποσού 5.294.800 ευρώ.
Σύμφωνα με δήλωση του Α/ΓΕΑ, για να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα η δωρεά, έχει ήδη συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο επιτροπή, οι ενέργειες της οποίας θα εκκινήσουν μετά την επίσημη έγκριση του Ιδρύματος.
Τέλος, σε επίπεδο οικονομικών παροχών, το ΓΕΑ, σε επαφή με ευρύτερους οικονομικούς - εμπορικούς φορείς, (τουριστικές μονάδες, ξενοδοχεία, τράπεζες, κ.λ.π) εξασφάλισε εκπτωτικούς διακανονισμούς και ειδικές εκπτώσεις- παροχές για τα στελέχη του. Συστήθηκαν και λειτουργούν γραφεία νομικής-συμβουλευτικής υποστήριξης προσωπικού. Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ξεκίνησε και πάλι να χορηγεί δάνεια στους δικαιούχους, ενώ εξοφλήθηκαν 140
βοηθήματα εφάπαξ του 2017 και ο μέσος χρόνος χορήγησης του εφάπαξ, από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, ανέρχεται πλέον σε τρεις (3) μήνες.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια