Τα οχτώ καταστήματα σε όλον τον κόσμο που άνοιξαν πριν από αρκετούς αιώνες και ακόμη λειτουργούν!


Στη δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιχειρήσεις και καταστήματα ανοίγουν και κλείνουν εν ριπή οφθαλμού.

Είναι αρκετά δύσκολο πλέον να δούμε ένα κατάστημα να παραμένει ανοιχτό για πολλά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μαγαζιά στον κόσμο που έχουν αντέξει στο χρόνο, στο πείσμα των καιρών και εξαιτίας αυτής της μακροζωίας τους αξίζει να μάθουμε ποια και πού είναι…

1. Βιβλιοπωλείο Moravian, ΗΠΑ


Ιδρύθηκε το 1745 στην Bethlehem της Πενσυλβανία και είναι το παλαιότερο εν διαρκή λειτουργία βιβλιοπωλείο στην Αμερική.

2. Εστιατόριο, St. Peter Stiftskeller, Αυστρία


Οι ιδιοκτήτες του ισχυρίζονται πως το όνομα του εστιατορίου τους έχει αναφερθεί σε κείμενα του 803 μ.Χ. και αν αυτό είναι αλήθεια τότε μιλάμε για το παλαιότερο εστιατόριο όχι μόνο της Αυστρίας, αλλά και του κόσμου.

3. Κατάστημα ποδηλάτων Pearson Cycles, Λονδίνο


Βρίσκεται στο Sutton του Λονδίνου και ιδρύθηκε το 1860, ενώ ανήκει στην οικογένεια Pearson για πέντε γενιές. Μάλιστα, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το παλαιότερο κατάστημα ποδηλάτων στον κόσμο.

4. Ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan, Ιαπωνία


Ιδρύθηκε το 705 μ.Χ. στο νομό Yamanashi της Ιαπωνίας και ανήκει στην ίδια οικογένεια για 52 γενιές, ενώ κατέχει επάξια μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

5. Πιτσαρία Antica Port’Alba, Ιταλία


Αρχικά ιδρύθηκε ως ένα κατάστημα τροφίμων το 1738 και έγινε πιτσαρία το 1830. Βρίσκεται στη Νάπολη και χρησιμοποιεί καυτή άμμο και πέτρες από το Βεζούβιο στους φούρνους του.

6. Φαρμακείο, Santa Maria Novella, Ιταλία


Ιδρύθηκε από Δομινικανούς μοναχούς στο 1221 στη Φλωρεντία πουλώντας σπιτικά φάρμακα, σαπούνια και κολόνιες για σχεδόν 800 χρόνια. Ακόμα βρίσκεται στο αρχικό κτίριο, με τεράστια ζωγραφισμένα ταβάνια και ένα μουσείο.

7. Κρεοπωλείο Balson, Βρετανία


Επιχείρηση του κρέατος από το 1515 με ιδρυτή τον John Balson, που εκτός από το εκλεκτό κρέας ειδικεύεται και στα χειροποίητα λουκάνικα.

8. Κατάστημα ζαχαρωτών Sweet Shop, Βρετανία


Ιδρύθηκε το 1827 στην πόλη Pateley Bridge στην Αγγλία, ενώ σήμερα ανήκει στον πρώην διευθυντή τράπεζας Keith Tordoff.


Πηγή: perierga.gr
_