Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΝΑ: Τελευταία ενημέρωση για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων(ΤΠΔΥ)

Ιστορικό
Το έτος 1999, με τον τότε ασφαλιστικό νόμο (αρθ. 27 του Ν. 2676/1999), όλοι οι Αστυνομικοί που ανήκαν  στα πρώην Ταμεία Χωροφυλακής, τους δόθηκε η δυνατότητα 
προαιρετικά, με έγγραφη αίτηση τους, μέσω της υπηρεσίας, που υποβλήθηκε στο Ταμείο, η οποία όμως, δυστυχώς, δεν ανακαλείται  να ενταχθούν ή όχι σε αυτό.
Το τελευταίο έτος, διάφοροι συνδικαλιστές και μη, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν υπογράψει τότε για την ένταξή τους στο εν λόγω Ταμείο προέτρεψαν τους συναδέλφους να ξεκινήσουν τα αιτήματα διαγραφής, αιτούμενοι να τους επιστραφούν τα ποσά που είχαν καταβάλει.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτό ισχύει μόνο για εκείνους που δεν είχαν ενταχθεί με την υπογραφή τους από το έτος 1998 για όσους υπηρετούσαν στο Σώμα και μετά για όσους εισέρχονταν σε αυτό.
Μάλιστα ένα από τα κύρια επιχειρήματά των εν λόγω συνδικαλιστών ήταν ότι, το ταμείο θα χρεοκοπήσει…
Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων [ΤΠΔΥ] είναι ο μεγαλύτερος  ασφαλιστικός φορέας της χώρας, με τεράστια περιουσία και παρόλο που πέρασε δύσκολες στιγμές ρευστότητας με την οικονομική κρίση και αναγκαστικά χρηματοδοτήθηκε επανειλημμένως από το κράτος και συνενώθηκε με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι,
ποτέ στην ιστορία της χώρας μας κανένα δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο δεν χρεοκόπησε, καθόσον ο μεγαλύτερος μέτοχος τους είναι το Ελληνικό Δημόσιο!
Στο εν λόγω ταμείο μετά από μεγάλους συνδικαλιστικούς αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων [ΠΟΑΣΥ] εντάχθηκε ο κλάδος των ασφαλισμένων του ταμείου της πρώην χωροφυλακής, προκειμένου να τους καταβάλλεται συμπληρωματικό εφάπαξ.
Από πολύ νωρίς με υπεύθυνη στάση προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και να τους αποθαρρύνουμε να διαγραφούν από το ταμείο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις με τους πωλητές ονείρων θερινής νυκτός!
Μετά από σχετική ερώτησή μας, η επίσημη άποψη της ΠΟΑΣΥ όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών, τόσο στο Γενικό, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, είναι ότι οι Συνάδελφοι δεν πρέπει να διαγραφούν από το ΤΠΔΥ, γιατί δεν τους συμφέρει!
Ενέργειες ΤΠΔΥ
Όπως ρωτήσαμε και από τις πρώτες πληροφορίες-απαντήσεις που πήραμε, όσοι Συνάδελφοι υπέβαλλαν αίτημα διακοπής, ή αίτημα-ερώτημα αν έχουν υπογράψει ποτέ για να συμπεριληφθούν στο ταμείο αυτό και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υπογράψει, αυτόματα μετά από απάντησή του Ταμείου σταματάνε οι κρατήσεις για το εν λόγω ταμείο στη μισθοδοσία και δεν είναι πλέον εγγεγραμμένοι στο ταμείο.
Σύμφωνα με το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, οι εν λόγω δικαιούνται μεν το ποσό των 5 τελευταίων ετών που έχουν δώσει με τις ανάλογες κρατήσεις πάντα με την ανάλογη φορολογία φυσικών προσώπων, αλλά χάνουν όλα τα χρηματικά ποσά των προηγούμενων ετών που έχουν δώσει, καθώς και το δικαίωμα στο συμπληρωματικό εφάπαξ!
Απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να προβούν οι Συνάδελφοι!
Παρακαλούμε όπως διαβάσετε τα παρακάτω αναφερόμενα γιατί έχουν πάρα πολύ σημασία!
Οι συνάδελφοι:
α] που έχουν κάνει αίτηση στην οποία ρωτάνε το Ταμείο αν έχουν υπογράψει παλιότερα:
αν έχουν υπογράψει συνεχίζουν να είναι ενταγμένοι σε αυτό και δεν μπορούν να αποχωρήσουν,
αν δεν έχουν υπογράψει, μπορούν να συνεχίσουν να είναι στο Ταμείο, με σχετική απάντησή τους ή να ζητήσουν την αποχώρησή τους και την επιστροφή των χρημάτων τους[εισφορές των τελευταίων 5 ετών]!
β] που έχουν κάνει αίτηση στην οποία ρωτάνε το Ταμείο αν έχουν υπογράψει παλιότερα και σε αρνητική περίπτωση αιτούνται τη διαγραφή τους:
Οι εν λόγω θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν αίτηση στο ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, διότι όσο καθυστερούν, το χρονικό διάστημα μεταξύ της διαγραφής τους από το τις κρατήσεις του Ταμείου και της αίτησης τους για επιστροφή των χρημάτων, θα αφαιρεθεί από το χρονικό διάστημα των τελευταίων 5 ετών που θα τους δοθεί!
γ] που έχουν κάνει αίτηση στην οποία ρωτάνε το Ταμείο αν έχουν υπογράψει παλιότερα και σε αρνητική περίπτωση αιτούνται τη διαγραφή τους, αλλά ταυτόχρονα και την επιστροφή των χρημάτων:
Οι εν λόγω Συνάδελφοι έχουν κατά πάσα πιθανότητα κάνει όλες τις ενέργειες, πλην όμως για κάθε περίπτωση ας επικοινωνήσουν με το εν λόγω Ταμείο, σε περίπτωση που χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά όπως φ/φο μισθοδοσίας στην οποία έχουν διακοπεί οι κρατήσεις ή φ/φο βιβλιαρίου τραπέζης που εμφαίνεται το ΙΒΑΝ του λογαριασμού προκειμένου να τους κατατεθούν τα χρήματα.
Εμείς από τη πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι είναι πραγματικά πολύ οικονομικά επιζήμιο να διακόψετε τη συμμετοχή σας στο εν λόγω Ταμείο!
Ε.ΝΑ
“πρώτα ο Συνάδελφος”


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια