Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπαν τα μέλη της Ένωσης Αθηνών κατά την επίσκεψη Υπουργού και Αρχηγού στη ΔΑΕΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Την Πέμπτη 8-11-2018 επισκέφθηκαν την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.
Γεροβασίλη Όλγα και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Ανδρικόπουλος Αριστείδης. Μαζί τους ήταν και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος όπως και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής .
     Στη συγκέντρωση προσωπικού που συγκλήθηκε για την ανωτέρω επίσκεψη παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός συναδέλφων από Υ.Μ.Ε.Τ.-Υ.Α.Τ. υπό τον Ταξίαρχο κ Σανιδά Παρασκευά και Αξιωματικούς των Υπηρεσιών. Παρόντες ήμασταν και εμείς δια μελών του Δ.Σ. και αντιπροσώπων που υπηρετούν στη Δ.Α.Ε.Α.
     Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του σώματος χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και τοποθετήθηκε για τα θέματα που απασχολούν την πολύπαθη αυτή Διεύθυνση. Τόσο η κ. Υπουργός , όσο και ο Αρχηγός έκαναν αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της Δ.Α.Ε.Α. με προσωπικό αλλά και στην άδικη κριτική που πολλές φορές ασκείται στις διμοιρίες. Ο Αρχηγός πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης αλλά και προσπάθεια αλλαγής σχεδιασμού σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία των δυο υπηρεσιών ώστε να εναρμονιστούν με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν αλλά και να εκσυγχρονιστούν.
     Εμείς από την πλευρά μας θέσαμε τα πάγια αιτήματα της Ένωσης Αθηνών προς τις ηγεσίες και διανύσαμε ότι σ’αυτά δεν κάνουμε εκπτώσεις. Συγκεκριμένα :
          - Άμεση ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. με 300 αστυνομικούς ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι απαγορευτικό να επιχειρούν διμοιρίες των 8 ανδρών και η ηγεσία να περιμένει αποτελέσματα.
          - Κατάργηση των σταθερών φυλάξεων οι οποίες είναι παράνομες (έχουμε άλλωστε προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτό) και στις οποίες δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις με μολότοφ ενώ έχουμε δεχθεί και 2 τρομοκρατικά χτυπήματα.
         - Τήρηση ωραρίου εργασίας στο ακέραιο και όχι κατά το δοκούν. Η ημερήσια ανάπαυση σε εβδομαδιαία βάση είναι υποχρέωση της διοίκησης και όχι χάρη προς τους συναδέλφους. Η τήρηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και η μη καταπόνηση του προσωπικού με 60-65 ώρες την εβδομάδα επίσης.
        - Καμία έκπτωση στην ασφάλεια των συναδέλφων. Οι τραυματισμοί που οφείλονται σε λάθη και παραλείψεις άλλων δεν θα μένουν από εμάς αναπάντητες, όπως έχουμε και στο παρελθόν αποδείξει.
     Εκτός από εμάς τοποθετηθήκαν και άλλοι συνάδελφοι που έθεσαν τα ζητήματα της υπηρεσίας με σαφήνεια και πολύ αγάπη για τη δουλειά τους.
     Η δέσμευση της ηγεσίας δια στόματος του Αρχηγού ήταν ότι σε επόμενη  συγκέντρωση στους επόμενους μήνες δεν θα συζητάμε τα ίδια. Αναμένουμε !!!
     Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι για εμάς η χθεσινή συγκέντρωση έχει θετικό πρόσημο. Έχουμε ασκήσει κατά καιρούς πολύ σκληρή κριτική στην Φυσική και Πολιτική Ηγεσία , με μόνο γνώμονα την εκπροσώπηση των συναδέλφων – μελών μας. Επειδή όμως έχουμε παραστεί σε άλλες τέτοιες συγκεντρώσεις όπου η παρουσία της Ηγεσίας μας είχε τότε απογοητεύσει. Οφείλουμε να πούμε ότι ήταν η πιο θετική παρουσία ηγεσίας στη Δ.Α.Ε.Α. τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον. Η Υπουργός μίλησε στους συναδέλφους με σεβασμό στο έργο τους κυρίως όμως με ανθρωπιά. Ο Αρχηγός έδειξε ότι έχει κατανοήσει τα προβλήματα.
     Εμείς από την πλευρά μας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί έχουμε ακούσει πολλά, τηρούμε στάση αναμονής και διαμηνύουμε ότι σε κάθε περίπτωση τον δρόμο τον ξέρουμε !!!!
Αγώνας –Κινητοποιήσεις –Προσφυγές-Δικαιοσύνη

                                                                Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                  - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                             
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια