Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα δολοφονική επίθεση σε μετανάστες στα Ανω Λιόσια


Ρατσιστική δολοφονική επίθεση δέχτηκαν χτες το μεσημέρι δύο μετανάστες εργάτες την ώρα που δούλευαν στη Λαϊκή Αγορά των Ανω Λιοσίων. Τα φασιστοειδή που τους επιτέθηκαν αποβιβάστηκαν
από αυτοκίνητο τύπου Smart, όπως έχει γίνει και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν σε μετανάστες εργάτες από ακροδεξιές συμμορίες. Τα θύματα της επίθεσης κατήγγειλαν ότι οι ίδιοι που τους χτύπησαν είχαν έρθει την προηγούμενη μέρα σπίτι τους, παριστάνοντας μάλιστα τους αστυνομικούς, προκειμένου να τους αναγκάσουν να βγουν έξω, κάτι που δεν κατάφεραν. Οπως φαίνεται, όμως, οι φασίστες επέμειναν στο «στόχο» τους και χτες πήγαν στη Λαϊκή Αγορά, όπου μέρα - μεσημέρι κατάφεραν με τη βία να τους απομονώσουν και να τους χτυπήσουν.
Η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση και υπογραμμίζει ότι τέτοιες επιθέσεις, «ενώ είναι γνωστές στην κυβέρνηση, στην αστυνομία και στην τοπική διοίκηση, την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο, αλλά αντίθετα όλοι μαζί δείχνουν τουλάχιστον ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα». Συνεχίζοντας, η ΚΟ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη, καθώς με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής αντικειμενικά δίνει αέρα στα πανιά των φασιστοειδών για τέτοιου είδους επιθέσεις.
Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι οι φασίστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στις περιοχές μας, με συμμορίες και αλλεπάλληλα χτυπήματα ενάντια σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες που βγάζουν τίμια το ψωμί τους, ενάντια σε όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής να μη δεχτούν τον ύπουλο διαχωρισμό που βάζουν οι φασίστες μέσα στην εργατική τάξη για να διασπάσουν την ενότητά της.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι μετανάστες εργαζόμενοι που προσπαθούν να ζήσουν στη χώρα μας, αλλά η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, που σκορπούν τον πόλεμο και το θάνατο για τα κέρδη των πολυεθνικών. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα μάς καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία και εμπλέκουν τη χώρα μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, βάζοντας το λαό μας σε νέους κινδύνους. (...)
Οι φασίστες απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς "βαράνε προσοχή", και το παίζουν παλικαράδες στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγονται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Την ίδια στιγμή, ήταν από τους πρώτους που πανηγύριζαν για την εκλογή Τραμπ, στέκονται σούζα μπροστά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Είναι ώρα να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας,ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση, και στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό».


rizospastis.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια