Ανήλικη κατήγγειλε την αρπαγή της αλλά...


Ένα περίεργο περιστατικό κλήθηκαν να διαλευκάνουν οι αστυνομικοί, που δέχθηκαν την καταγγελία μίας μητέρας για εξαφάνιση τής 16χρονης κόρης της από τη Νέα Σμύρνη. Τα δεδομένα, που είχαν
στη διάθεσή τους αρχικά ήταν τα εξής:
Στις έξι και μισή το απόγευμα τής Δευτέρας, η μητέρα άφησε τη 16χρονη κόρη της στο κολυμβητήριο τής Νέας Σμύρνης. Περίπου τρεις ώρες αργότερα πήγε να την παραλάβει, αλλά ενημερώθηκε ότι η ανήλικη δεν πέρασε ποτέ την πόρτα του αθλητικού κέντρου. Άμεσα πήγε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να καταγγείλει την εξαφάνισή της. Μεταξύ άλλων, είπε στους αστυνομικούς ότι το παιδί είχε μαζί του περίπου εκατό ευρώ.
Δώδεκα ώρες αργότερα, στις έξι και μισή το πρωί της Τρίτης, η 16χρονη κάλεσε τη μητέρα της από ένα ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης και της είπε ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής και πως κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς της.

Η 16χρονη είπε σε οικογένεια και αστυνομικούς ότι άνδρες με ένα λευκό ΙΧ την άρπαξαν έξω από το κολυμβητήριο, την πήγαν στο σταθμό του ΚΤΕΛ και την υποχρέωσαν να μπει σε λεωφορείο για τη Λαμία, όπου και την παρέλαβαν με το ίδιο αυτοκίνητο και πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, όταν οι απαγωγείς ήταν μεθυσμένοι, κατάφερε να διαφύγει τις προσοχής τους και να ενημερώσει τη μητέρα της.

Από την έρευνα των αστυνομικών, όμως, προέκυψε ότι η 16χρονη πήγε μόνη της στο σταθμό. Δεν πρόλαβε το απογευματινό λεωφορείο για Θεσσαλονίκη και έτσι έφυγε με το δρομολόγιο των 23:00.
Σε κανένα σημείο της έρευνάς τους δεν προέκυψε αρπαγή ή εμπλοκή άλλων ατόμων σε αυτό το... ταξίδι.

Έτσι οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως η μικρή έφυγε με τη θέλησή της, ίσως να είχε γνωρίσει κάποιον μέσω διαδικτύου, αλλά όταν πήγε να τον συναντήσει κάτι δεν πήγε καλά ή μετάνοιωσε και αποφάσισε να γυρίσει.
Αντιμετωπίζουν το σενάριο τής αρπαγής - απαγωγής ως μία δικαιολογία προς τους γονείς.


Μανώλης Ασαριώτης

_