Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θάνατος Κατσίφα: Η οικόγενειά του ζητάει τη σορό του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 στο χωριό Βουλιαράτες. Μέχρι στιγμής οι συνθήκες
κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος ομογενής δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, καθώς οι αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας αρνούνται να συνεργαστούν προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Μυστική κατάθεση των γονιών

Στην Ελλάδα βρέθηκαν υπό άκρα μυστικότητα το βράδυ της Δευτέρας (29/10) οι γονείς του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, προκειμένου καταθέσουν στις ελληνικές Αρχές όσα γνωρίζουν για το περιστατικό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, οι γονείς του βρέθηκαν σε ειδικό χώρο στο τελωνείο της Κακαβιάς, όπου και έδωσαν την κατάθεση τους σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι γονείς του κατέθεσαν όσα ήξεραν για τις ημέρες που προηγήθηκαν της τραγωδίας. Σύμφωνα με όσα είπαν, ο 35χρονος ομογενής δεχόταν πιέσεις από την αλβανική αστυνομία, η οποία όπως ανέφεραν, τον παρακολουθούσε επί δύο μήνες.
Μάλιστα, αποκάλυψαν ότι ο 35χρονος είχε κληθεί να στο αστυνομικό τμήμα μόλις δύο ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό, ενδεχομένως για να του ζητήσουν εξηγήσεις ή να του κάνουν συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες στους γονείς και αυτό διότι πιθανώς δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει.
Όσον αφορά το πότε θα επιστραφεί η σορός του 35χρονου στους δικούς του ανθρώπους, αυτό είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει.

Συγκλονίζει η αδελφή του

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ξέσπασε και συγκλόνισε με τα όσα είπε μπροστά στην κάμερα.
Οργισμένη μέσα στο πένθος της η Ερμιόνη Κατσίφα, αδελφή του Κωνσταντίνου που δολοφονήθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς, καταγγέλλει τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στους ηλικιωμένους γονείς της, όταν πήγαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι τους και ενώ ακόμη δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Αλβανοί κομάντος έστρεψαν όπλο στον πατέρα και τη μάνα μου».
«Μπήκαν στο σπίτι μας τα κομάντος και ειρωνεύονταν. Ελεγαν: Τί είναι εδώ κυρία μου; Ελλάδα; Εστρεψαν όπλο στη μάνα μου, στρέψανε το όπλο στον πατέρα μου. Φέρθηκαν με τρόπο ρατσιστικό, βίαιο, απαράδεκτο… Η υπόθεση θα φτάσει στη Χάγη…» είπε.
Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει δικαιοσύνη και να διελευκανθουν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του αδελφού της.
«Να φανεί η αλήθεια», είπε και συνέχισε: «Να ερευνήσει το ελληνικό κράτος . Με όποιο τρόπο να φανεί η αλήθεια. Μας ταλαιπωρούν πάρα πολύ. Ο αδελφός μου ήταν Έλληνας. Η αστυνομία εδώ δεν ερευνά….»

Έραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό του

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο έλληνας ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που ταξίδεψε στα Τίρανα, προκειμένου να προχωρήσει σε ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 35χρονου ομογενή δεν μπόρεσε να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του, καθώς του επετράπη να δει τη σορό του, μόλις για 5 λεπτά.
Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο ιατροδικαστής από την Αλβανία πραγματοποίησε τη νεκροτομή, είχε ράψει τα τραύματα, ενώ η σορός είχε πλυθεί.
«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.

«Πυροβολήθηκε όρθιος με τα χέρια ανοιχτά»

Την ίδια στιγμή ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή που είδε τη σορό, είπε πως «ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Κωνσταντίνος είχε τη δυνατότητα να διαφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, είπε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, Ο κύριος Σακελλαράκης υποστήριξε επίσης ότι ο Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν και αν ήθελε να το κάνει θα το είχε κάνει. Κατά την άποψή του τα πυρά του ήταν άσφαιρα.
Ακόμη είπε πως ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς άδω και 4-5 χρόνια γιατί θεωρούσαν ότι ξεσήκωνε τη μειονότητα ενώ παράλληλα ήθελε να χτίσει μια εκκλησία.
Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τρομοκρατούσαν επί 5 ώρες τους γονείς του 35χρονου και στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια τα οποία μαζέψει ο Κωνσταντίνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του Κατσίφα έδωσαν κατάθεση και στις ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές καθώς έχει διαταχθεί έρευνα και από πλευράς της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Δώστε μας την σορό του Κωνσταντίνου να την θάψουμε»

Την ίδια στιγμή, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στην σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, παρουσία και Έλληνα ιατροδικαστή, ζητούν με αίτημα τους προς τις αλβανικές αρχές, οι γονείς και οι άλλοι συγγενείς του 35χρονου, ωστόσο η πλευρά των Αλβανών επιλέγει και σε αυτό να ταλαιπωρήσει τους ανθρώπους που θρηνούν τον συγγενή τους.
Σύμφωνα με τον ANT1, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα υπέβαλλε αίτημα στις Αρχές του Αργυροκάστρου, ώστε να πάψει κάθε άλλη εξέταση στην σορό του 35χρονου, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν είχε νόημα, μετά την διαπίστωση ότι Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία, καθώς είχε συρράψει τα τραύματα από τις σφαίρες και είχε πλύνει την σορό.
Στόχος της οικογένειας είναι να παραλάβει το ταχύτερο την σορό και να γίνει η κηδεία του 35χρονου, σε μια προσπάθεια να «κλείσει» ένα κεφάλαιο στην τραγωδία που χτύπησε το σπίτι τους και να προσπαθήσουν, όσο το δυνατόν, να ηρεμήσουν οι γονείς και κυρίως η 11χρονη κόρη που άφησε πίσω ο ομογενής.
Ωστόσο, καθώς ήδη από την νύχτα, η σορός είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο των Τιράνων, οι Αρχές του Αργυρόκαστρου δήλωσαν αναρμόδιες, λέγοντας στον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα ότι θα πρέπει να κάνει την ίδια αίτηση στα Τίρανα και μάλιστα αυτοπροσώπως, ώστε το έγγραφο να είναι πρωτότυπο, καθώς η Υπηρεσία δεν θα δεχόταν υποβολή αιτήματος μέσω fax.
tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια