Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ για τα προβλήματα των Πυροσβεστών στη Λέσβο

Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Πραγματοποιήθηκε μετά από πολλούς μήνες η προβλεπόμενη από το καταστατικό της Ένωσης, μηνιαία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα την
ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη των εκλεγμένων μελών της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου στην Π.Υ. και τα κλιμάκια της Λέσβου, όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Κατά την διάρκεια των επισκέψεων τονίστηκε ακόμη μια φορά, η αναγκαιότητα της συμμετοχής και δράσης των συναδέλφων στην Ένωση, ως μόνη διέξοδος από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους κατά την διάρκεια της περιοδείας, προέκυψε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν στο σύνολο των κλιμακίων, είναι η έλλειψη προσωπικού. Τονίστηκε από τους συναδέλφους ότι αν και στην οργανική δύναμη τα Π.Κ. της Λέσβου φαίνονται να είναι πλήρη, στην πραγματικότητα οι υπάλληλοι που εργάζονται όλο το 24ωρο  είναι πολύ λιγότεροι, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να στερούνται του δικαιώματος της καλοκαιρινής άδειας, ακόμη και των προγραμματισμένων ημερήσιων αναπαύσεων.
Πολύ σοβαρό όπως διαπιστώσαμε, για ακόμη μία φορά, είναι και το πρόβλημα με το κτίριο του Π.Κ. Πλωμαρίου. Το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει και με παλαιότερες ανακοινώσεις, έχει επιδεινωθεί λόγο και του σεισμού που έπληξε την περιοχή το προηγούμενο έτος.
Όλα αυτά συνάδελφοι τέθηκαν από τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που διεξήχθη την ίδια μέρα και έγινε απαιτητό από το προεδρείο να παρέμβει προς επίλυση των ζητημάτων αυτών.
Η απάντηση του προεδρείου, μέσω του προέδρου, ήταν ότι δεν πρέπει να παρέμβουμε γιατί οι καταγγελίες για μη χορήγηση αδειών, έγιναν από συναδέλφους που δεν είναι μέλη της Ένωσης μας. Μετά από την έντονη κριτική που ασκήθηκε, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς την συναίνεση της Ε.Α.Κ.Π., να γίνει εντός 15ημερου επίσκεψη από τον πρόεδρο της Ένωσης στο Π.Κ. Πλωμαρίου ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο οι εγγεγραμμένοι στην Ένωση επιθυμούν την παρέμβαση ή όχι !!!
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, δεν είναι η πρώτη φορά που το προεδρείο της Ένωσης υπεκφεύγει των ευθυνών του και αρνείται να παρέμβει προς την Διοίκηση, όταν παραβιάζονται δικαιώματα συναδέλφων. Ανάλογη αντιμετώπιση υπήρξε κατά το παρελθόν και για προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο Κλιμάκιο της Αγιάσου. Σε γενικές γραμμές η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου αδιαφορεί για τα προβλήματα των συναδέλφων.
Η Ε.Α.Κ.Π. κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., όπως και την επαναλαμβανόμενη παραβίαση της παρ. 1 του άρθρου 13 του καταστατικού, λόγο της μη σύγκλησης, για αρκετούς μήνες, του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και για την μη διεξαγωγή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών που έπρεπε να έχει συγκληθεί στο 1ο τρίμηνο του 2018.  
Απαιτήσαμε επίσης να παρθεί απόφαση για την σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, όπως προβλέπεται από την παρ. 3 του άρθρου 10 του καταστατικού και να ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία της, ώστε να αποκτήσει η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης την ουσία που αρμόζει.
Αντί όμως η πλειοψηφούσα παράταξη να συμμορφωθεί επιτέλους με τις διατάξεις του καταστατικού μας, το οποίο διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και την ουσιαστική συμμετοχή των μελών στις διεργασίες της Ένωσης. Αποφάσισε κατά παράβαση του καταστατικού, να επισπεύσει την Γενική Συνέλευση για τον μήνα Νοέμβριο με ανοιχτή μάλιστα ημερομηνία για όποτε βολεύει τους σχεδιασμούς της και οι εκλογές για τα όργανα της Ένωσης να γίνουν  τον Δεκέμβριο, με πρόσχημα την μεγαλύτερη προσέλευση στην εκλογική διαδικασία με αφορμή την γιορτή του Π.Σ. για τους Τρείς Παίδες εν Καμίνω. Η  αντικαταστατική απόφαση πάρθηκε παρά τις διαμαρτυρίες της Ε.Α.Κ.Π.  και χωρίς να ληφθεί υπόψη η σημασία της προετοιμασίας μιας τέτοιας διαδικασίας, παρά μόνο ο αριθμός των ψηφοφόρων.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, ένας μεγάλος όγκος των ανακοινώσεων της Ε.Α.Κ.Π. αφορούν είτε την αδράνεια του προεδρείου, είτε παραβιάσεις του καταστατικού και γενικότερα ενέργειες που οδηγούν σε εκφυλισμό της λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Επειδή όμως το Δ.Σ. με ευθύνη της πλειοψηφίας έχει καταντήσει πλέον να έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και η όλη δραστηριότητα του να εξαντλείτε σε δημόσιες σχέσεις και κινήσεις ψηφοθηρικής τακτικής, ενημερώσαμε και προειδοποιήσαμε παράλληλα το προεδρείο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία άλλη καταστατική παραβίαση και πως η Ε.Α.Κ.Π. θα προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι αντικαταστατικές τακτικές του.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης και μη.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών από την ίδρυση της, παλεύει για σωματεία ζωντανά με δράση σε αγωνιστική κατεύθυνση και με ουσιαστική συμμετοχή των μελών και όχι για το πώς θα δημιουργούνται εφεδρείες ψηφοφόρων, για να διαμορφώνονται πλειοψηφίες που φέρουν ακέραια την ευθύνη  για την σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Παλεύει για να εκλέγονται με το αγωνιστικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. αγωνιστές συνάδελφοι, μέλη των Δ.Σ. και για αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία, για να βάζουν πάνω απ’ όλα την υπεράσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων και όχι για να βάζουν πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όπως κάνει με την αδράνεια της η σημερινή διοίκηση της Ένωσης και η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία.
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι η λύση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης περνάει μόνο από το χέρι μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό, αλλά και τους εναπομείναντες 5ετης συναδέλφους, να ενταχθούν στη δύναμη της Ένωσης και να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ε.Α.Κ.Π για τον αγωνιστικό της προσανατολισμό με το διεκδικητικό της πλαίσιο.
Η Ε.Α.Κ.Π. στο πρόσφατο παρελθόν έχει δώσει δείγματα γραφής με τα στελέχη της στην Διοίκηση της Ένωσης, για το τι εστί διεκδικητικό - αγωνιστικό και ασυμβίβαστο συνδικαλιστικό όργανο στο πλευρό των εργαζομένων. Είναι καιρός πλέον να ανατρέψουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που όσο διαρκεί, συμβάλει στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και επηρεάζει αρνητικά το μέλλον των οικογενειών μας.                                
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου
Παράλαιμος Λευτέρης – Τσαχάς Γιώργος_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια