Το παιδί σας δεν έχει φίλους; Τέσσερις τρόποι για να το αντιμετωπίσετεΈχετε διαπιστώσει ότι το παιδί σας δεν κάνει φιλίες με τους συμμαθητές του;

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση. Ακολουθούν παρακάτω κάποιες πρακτικές προτάσεις για να αποφύγετε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας το παιδί σας να αισθάνεται άνετα με τους συνομηλίκους του. Προσπαθήστε να μην το πιέσετε να κάνει κάτι πέρα από τη θέλησή του. Επίσης, όταν μιλάτε με το παιδί σας, να το βλέπετε πάντα στα μάτια. Πρέπει να δείξετε την ενσυναίσθηση και να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του παιδιού.

1. Διοργανώστε μέρες παιχνιδιού στο σπίτι σας

Είναι πολύ πιθανό ότι το παιδί σας θα αισθανθεί κίνητρο να παίξει μαζί με άλλα παιδιά στο σπίτι. Το οικείο περιβάλλον θα το κάνει να νιώσει άνετα και σίγουρα.

2. Προσκαλέστε μερικά παιδιά σε κοινωνικές δραστηριότητες

Εάν σκέφτεστε να κάνετε πικνίκ στο πάρκο ή σχεδιάζετε να πάτε στην πισίνα, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε μόνο λίγα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας δεν θα αισθάνεται εκφοβισμένο ή πιεσμένο από την ανάγκη να μιλήσει με τόσους πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

3. Μην το πιέζετε πάρα πολύ

Ο εξαναγκασμός να κάνει κάτι που δεν θέλει να κάνει, δεν θα βοηθήσει. Προσπαθήστε να επιλέξετε δραστηριότητες που στο παιδί σας αρέσουν.

4. Να το ενθαρρύνετε να συμμετέχει σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Αυτές είναι οι καλές στιγμές για το παιδί σας να αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά γύρω από την ηλικία του. Μπορεί να δοκιμάσει μαθήματα αθλητισμού, χορού ή μουσικής ή άλλες δραστηριότητες.


Πηγή: baby.gr
_