Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για τις μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Επτά σύντροφοι και συντρόφισσες που αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των συνόρων και στα “κράτη ασφαλείας” συνελήφθησαν στην Γαλλία βοηθώντας
μετανάστες/ριες να φτάσουν και να ζήσουν όπου εκείνοι/ες επιθυμούν. Είναι αντιμέτωποι/ες με βαριές κατηγορίες και πολυετές ποινές φυλάκισης, όπως άλλωστε τόσοι και τόσες που κατηγορούνται ως “εχθροί” των εθνών.
Ως μέλη μιας αναρχικής πρωτοβουλίας στην Αθήνα και απαντώντας σε ένα διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης, επιτεθήκαμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, δηλαδή σε ένα διπλωματικό θεσμικό όργανο που υπηρετεί την Γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό κράτος. Ο σκοπός του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι να δικαιώνει την Γαλλική αποικιακή κληρονομιά και να διαιωνίζει την εθνική της ταυτότητα. Η Γαλλία αναγείρει σύνορα που δολοφονούν και διώκει όσους/ες αγωνίζονται για να τα καταστρέψουνε. Όλα τα θεσμικά όργανα που αποδέχονται και επικροτούν την καταστολή που το Γαλλικό κράτος επιβάλλει, είναι δικαίως στόχοι του αγώνα μας.  
Ως ένας πολιτισμικός θεσμός, το Γαλλικό Ινστιτούτο διαδίδει την εθνικιστική ατζέντα του Γαλλικού έθνους-κράτους. Δεν ανεχόμαστε κανένα έθνος-κράτος και τους θεσμούς που τα εκπροσωπούν. Δεν ανεχόμαστε την Ευρώπη Φρούριο και τα σύνορα της που εμποδίζουν την ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων. Ενθαρρύνουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να οργανωθούνε και να συμμετάσχουνε στον αγώνα ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με ότι μέσω κατέχουν.  
Την Κυριακή το βράδυ, επιτεθήκαμε στο Ινστιτούτο με μπογιές, πέτρες, και γράψιμο συνθημάτων. Στην συνέχεια 30 αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τυχαίους περαστικούς. Το Γαλλικό και το Ελληνικό κράτος στοχοποιούν αδιακρίτως όσους/ες στέκονται εμπόδιο στην “εγγυημένη ασφάλεια” της αστυνομικής τρομοκρατίας.  
Ενάντια στα σύνορα, ενάντια στα κράτη!
Ενάντια στους νόμους, ενάντια στην τάξη! 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια