Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα με λαθραία τσιγτάρα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας
δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-11-2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., οκτώ (8) μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 27 ετών, πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 43 ετών και ένας ανήλικος αλλοδαπός. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη και ένας (1) ημεδαπός, ως ανεξάρτητος διακινητής.



Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία αποκρύπτει σε οικία στην περιοχή του Ίλιον, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, εξακρίβωσαν την δράση οργανωμένου κυκλώματος με συγκεκριμένη δομή, μέλος του οποίου ήταν και ο προαναφερόμενος αλλοδαπός.




Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης διατηρούσαν τρείς (3) χώρους-καβάτζες στις περιοχές των Αχαρνών, του Ίλιον και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τους οποίους είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για την απόκρυψη μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων ενώ υπεύθυνος για τον καταμερισμό των ποσοτήτων αυτών στο εσωτερικό τους, ήταν ο 27χρονος ημεδαπός.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένα με την επιτήρηση των χώρων απόκρυψης, την παραλαβή από τον 27χρονο, των ποσοτήτων των τσιγάρων και του καπνού και την περαιτέρω διακίνηση τους σε αγοραστές, η οποία πραγματοποιούνταν είτε έξωθεν από τις καβάτζες είτε σε προσυμφωνημένα σημεία.

Από την έρευνα σε χώρους, οικίες και οχήματα βρέθηκα και κατασχέθηκαν -281.443- πακέτα τσιγάρα και -40.086- συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με την δράση του κυκλώματος καθώς και τρία (3) αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.


Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων. 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια