Αντιοξειδωτικά: Πόσο σημαντικά είναι και πού θα τα βρούμε;


Ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τα αντιοξειδωτικά.

Κι όχι άδικα, καθώς η μόλυνση του αέρα έχει αρχίσει και κάνει αισθητά τα σημάδια της στην επιδερμίδα μας κάνοντας την ανάγκη για νέου είδους προϊόντα, προστασίας και περιποίησης, απαραίτητη.

Ποια όμως είναι τα αντιοξειδωτικά και οι δράσεις τους;

Τα αντιοξειδωτικά είναι βιταμίνες οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες που είναι μόρια του αέρα τα οποία περιέχουν ρύπους και απορροφώνται από την επιδερμίδα μας βλάπτοντάς την και εξασθενώντας την παραγωγή του κολλαγόνου της. Αντιοξειδωτικά θεωρούνται οι βιταμίνες A, C, E και το πράσινο τσάι και εξουδετερώνουν τη δράση των ελεύθερων ριζών πριν καταπονήσουν την επιδερμίδα μας.

Πολλά από αυτά έχουν πολλαπλές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα να σας χαρίζουν λάμψη, να καταπολεμούν τον ερεθισμό ή ακόμη και να μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Δείτε παρακάτω τα βασικότερα αντιοξειδωτικά που θα συναντήσετε στα προϊόντα ομορφιάς και τις δράσεις τους:

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: Χαρίζει λάμψη

Είναι το απόλυτο αντιοξειδωτικό για την εξαφάνιση της θαμπής επιδερμίδας και την καταπολέμηση της κουρασμένης όψης. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και λειαίνει τις λεπτές γραμμές.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: Καταπραϋντική δράση

Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, αλλά επίσης βοηθούν στη γρήγορη επούλωση των πληγών και καταπραΰνουν τα σημάδια της ακμής. Προτιμήστε το πράσινο τσάι ως συστατικό σε μορφή ορού και δείτε την επιδερμίδα σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα.


ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε: Ενυδάτωση

Η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, μια ισχυρή ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών και την πρόωρη γήρανση, ενώ χαρίζει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α (ή ρετινόλη): Αντιγήρανση

Η βιταμίνη Α γεμίζει τις ρυτίδες, χαρίζει λάμψη και καταπολεμά την ακμή. Η επίμονη χρήση της θα σας ανταμείψει με θεαματικά αποτελέσματα.


Πηγή: marieclaire.gr
_