Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μία… περίεργη φήμη για τα αναδρομικά – Τι θα πράξουν τα Σωματεία;


Καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες για την καταβολή από το Κράτος των αναδρομικών στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, μία έντονη φημολογία έρχεται να προκαλέσει ανησυχία στους
ενδιαφερόμενους.
Τα αναδρομικά χρήματα από τις παράνομες περικοπές μισθών, που κερδήθηκαν μετά την προσφυγή της ΠΟΑΣΥ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα που μπορεί να μοιράσει προεκλογικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και υπάρχει έντονη φημολογία πως -ακόμη και με… τρικ- αναζητείται τρόπος για να δοθούν σε όσο το δυνατόν λιγότερους δικαιούχους.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Οι προσφυγές, με βάση τον νόμο, είναι ατομικές. Αφορούν δηλαδή μόνο τα μέλη των Σωματείων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει συλλογικότητα στις αποφάσεις που εκδίδονται. Αυτό που την κάνει δηλαδή, κερδίζει ή χάνει για τον εαυτό του. Επομένως, η νικηφόρα δικαστική διαδικασία αφορά τα μέλη της ΠΟΑΣΥ και των συνδικαλιστικών Ενώσεων που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Την ίδια ώρα, η φήμη που επαναλάβουμε ότι έχει απλωθεί, θέλει την κυβέρνηση έτοιμη να ζητήσει λίστες μελών από τα Σωματεία προκειμένου να αποδώσει μόνο στα μέλη τους τα αναδρομικά. Όλα αυτά, στον βωμό του να γλιτώσει κάποια χρήματα, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ένα κομμάτι αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών δεν είναι εγγεγραμμένο.
Το ερώτημα που γεννάται, αυτομάτως, είναι τι θα πράξουν τα Σωματεία; Θα πουν «ναι», με τον κίνδυνο χιλιάδες μη μέλη τους να χάσουν τα χρήματα που παράνομα τους παρακρατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια; Δικαίως, κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, θα πει κάποιος ότι οι αγωγές έγιναν και κερδήθηκαν με τα χρήματα των μελών.
Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι είναι φήμη. Φήμη που όμως πρέπει να ακουστεί. Τι θα πράξουν τα Σωματεία;


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια