Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύσκολη η διάγνωση του καρκίνου των νεφρών σχεδόν στους μισούς ασθενείς!


Λανθασμένη διάγνωση λαμβάνουν αρχικά οι μισοί ασθενείς με καρκίνο νεφρών, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Στο 45% των ασθενών που συμμετείχαν, η αρχική διάγνωση ήταν λιγότερο σοβαρές καταστάσεις όπως ουρολοίμωξη, πέτρες στα νεφρά ή αναπνευστικά προβλήματα! Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 73% των ασθενών δεν έδειξε σημάδια της νόσου πριν από τη διάγνωση και το 42,6% ανακαλύφθηκε κατά τύχη.

«Η διαπίστωση ότι σχεδόν οι μισοί ασθενείς δεν είχαν συμπτώματα πριν από τη διάγνωση, δείχνουν πόσο δύσκολη είναι η διάγνωση του καρκίνου των νεφρών και την επείγουσα ανάγκη καλύτερων τρόπων εντοπισμού αυτού του σιωπηλού δολοφόνου νωρίτερα», δήλωσε η δρ Juliet Usher-Smith, επιστημονική συνεργάτης του ιδρύματος Cancer Research UK.

Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς, μόλις διαγνωσθεί η νόσος, περίπου οι μισοί ασθενείς (48%) βρίσκονται ήδη στην πλέον προχωρημένη μορφή της νόσου (στάδιο ΙΙΙ ή IV), όπου η πρόγνωση είναι πολύ χειρότερη.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Ένωση Ασθενών Kidney Cancer UK, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να υποστηρίξει την έρευνα για ένα εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο των νεφρών, ώστε να επιταχύνει τη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία για τους ασθενείς.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως σαφή πρότυπα ποιότητας και δείκτες απόδοσης για να υποστηρίξουμε τους κλινικούς ιατρούς, ώστε να εντοπίσουν τους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο, έως ότου αναπτυχθεί μία απλή εξέταση για την ανίχνευση του καρκίνου των νεφρών», πρόσθεσε ο Nick Turkentine, διευθύνων σύμβουλος της Kidney Cancer UK.


Πηγή: virus.com.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια