Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίλεξε το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές!


Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να ξέρεις από πού θα ξεκινήσεις, όταν θέλεις να προχωρήσεις στην αγορά ενός αυτοκινήτου.

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο αν αγοράζεις αυτοκίνητο για πρώτη φορά ή αν έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια από τότε που αγόρασες το αυτοκίνητό σου.

Πώς θα βρεις το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα που θα καλύπτει τις ανάγκες σου για τα επόμενα χρόνια;

Απλά χρειάζεται λίγη έρευνα και σχεδιασμό. Εφόσον ξέρεις τι τύπο αυτοκινήτου θέλεις, μπορείς μετά να αποφασίσεις αν θες ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, κάποιο μεταχειρισμένο ή να κάνεις leasing. Από εκεί και πέρα υπάρχουν 10 βήματα που θα σε οδηγήσουν στη σωστή επιλογή!

Δες παρακάτω τα δέκα βήματα για να αγοράσεις το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα!

Υπολόγισε τις ανάγκες σου

Το σωστό αυτοκίνητο για σένα εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι θέλεις από ένα αυτοκίνητο. Συνήθως φαίνεται από το αυτοκίνητο αυτό που θέλουμε να δείξουμε, η ταχύτητα που θέλουμε να πιάνουμε και άλλα πολλά. Όμως για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές δουλειές, ψάχνουν για ένα πρακτικό και οικονομικό μοντέλο.

Σκέψου το budget

Εκτός κι αν έχεις αρκετά μετρητά να διαθέσεις, θα πρέπει να σκεφτείς το οικονομικό κομμάτι της αγοράς. Πόσα χρήματα δηλαδή μπορείς πραγματικά να διαθέσεις για να αγοράσεις το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα; Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι μία λύση αν δεν μπορείς να πληρώσεις αρκετά για ένα καινούριο αμάξι.

Σκέψου το leasing

Το leasing, όπως και η αγορά νέου αυτοκινήτου έχει θετικά και αρνητικά. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας με λιγότερα λεφτά και υπάρχει η ασφάλιση του εργοστασίου για τυχόν ζημιές.

Έχεις πολλές επιλογές

Ακόμα κι αν το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα είναι σε συγκεκριμένη Class, στην ίδια κατηγορία υπάρχουν δεκάδες άλλα μοντέλα από διαφορετικές εταιρείες. Μάλιστα υπάρχουν ακόμα και online υπηρεσίες για να συγκρίνεις αυτοκίνητα και να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Υπολόγισε το κόστος συντήρησης

Μπορεί κάποια αυτοκίνητα να είναι πιο ακριβά για να τα αποκτήσεις, αλλά η συντήρηση και τα έξοδα ενός αυτοκινήτου ίσως να μη σε συμφέρουν. Πριν, λοιπόν, καταλήξεις σε κάτι, πρέπει να υπολογίσεις το κόστος του αυτοκινήτου σε μηνιαίο επίπεδο.


Αγόρασε παραδοσιακά

Πλέον οι περισσότερες αγορές μας γίνονται από το ίντερνετ. Όμως για διάφορα πράγματα, όπως το ιδανικό αυτοκίνητο, ο παραδοσιακός τρόπος να επιλέξεις δεν ξεπερνιέται. Είναι διαφορετικό να κάνεις την επιλογή από μία αντιπροσωπεία και να κάνεις το test drive παραδοσιακά και διαφορετικό να κλείσεις από το ίντερνετ.

Κανόνισε το test drive

Το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα θα το επιβεβαιώσεις με την αίσθηση του αυτοκινήτου στο test drive. Αυτό μπορείς να το κανονίσεις, είτε στην αντιπροσωπεία, είτε ηλεκτρονικά. Βέβαια μη σταθείς σε μία δοκιμή, αλλά κάνε δοκιμές σε 3-4 μοντέλα.

Τι να περιμένεις από ένα test drive

Θα πρέπει να κάνεις το test drive με τον τρόπο που οδηγείς στην καθημερινή σου ζωή. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και κίνηση στους δρόμους, stop και μεγάλες λεωφόρους. Σε μία τέτοια δοκιμή θα πρέπει να κάτσεις ακόμα και στις πίσω θέσεις, να αντιληφθείς το χώρο και να αξιολογήσεις το αυτοκίνητο από όλες τις πλευρές.

Διάλεξε το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα

Αφότου κάνεις test drive σε αρκετά μοντέλα, η επιλογή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Αν δεν είναι, όμως, θα πρέπει να σκεφτείς την επιλογή σου. Όταν δεν καταλήγεις σε κάτι, δοκίμασε άλλες εταιρείες και άλλα αυτοκίνητα. Η κατάλληλη επιλογή είναι η πιο σημαντική απόφαση.

Το τελευταίο βήμα

Η έρευνα για το ιδανικό αυτοκίνητο θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερη σιγουριά ότι βρήκες αυτό που πραγματικά ψάχνεις. Έτσι θα γίνεις αγοραστής αυτοκινήτου, νέου ή μεταχειρισμένου ή θα κάνεις leasing.


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια