Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Παναγιώτης Σβερώνης για το ΤΠΔΥ


Τοποθέτηση του προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτη Σβερώνη

 

Τις τελευταίες ημέρες, έχει προκύψει πάλι ζήτημα για την άρση της εγγραφής απο το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ( σήμερα ΕΤΕΑΕΠ )σε συνέχεια με τα αιτήματα που είχαν υποβάλλει πριν  ένα και πλέον έτη, ορισμένοι συνάδελφοι ζητώντας πίσω τις κρατήσεις τους.Ως ΠΟΣΥΦΥ  τότε, τον Φεβρουάριο του 2017 είχαμε επισημάνει μετά απο διερεύνηση και συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, πως το ζήτημα της διαγραφής δεν αφορούσε τους συναδέλφους που προέρχονται απο Συνοριακούς Φύλακες, καθώς υπήρξαν νομοθετικές διατάξεις ειδικότερες για την κατηγορία μας.
 
 Επίσης επισημάναμε ειδικότερα πως εαν και υπάρξει κάποιος συνάδελφος που έχει δικαίωμα να διαγραφεί, δεν θα πάρει πίσω το συνολο των κρατήσεων που απέδωσε, αλλά μόνο της τελευταίας πενταετίας. Στη βάση αυτή ο καθένας μας θα πρέπει να εκτιμήσει αν λοιπόν τον συμφέρει ή όχι, χαρίζοντας ουσιαστικά τα υπόλοιπα χρόνια. Σήμερα, μετά απο δύο χρόνια, η ανησυχία έχει προκληθεί σε συναδέλφους που δεν γνώριζαν μια τέτοια εξέλιξη. Και σε πολλές περιπτώσεις οι συνάδλεφοι ζητούν να ακυρωθεί η αίτησή τους.                                                                                           
 
Ως  Ομοσπονδία, επιβεβαιώνομαστε σε όσους μας ακολουθούν πως η ενημέρωση θα πρέπει να είναι και έγκυρη και αντικειμενική ωστε η κρίση του κάθε συναδέλφου να στηρίζεται μέσα απο την ορθολογική γνώση και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Είναι λυπηρό σήμερα οι συνάδελφοι να επιθυμούν την ακύρωση της αίτησης τους γιατι δεν είχαν ούτε έγκυρη ούτε αντικειμενική ενημέρωση για το θέμα και να χάνουν χρήματα.                                                                                                                                              Έτσι είχαμε ενημερώσει ως ΠΟΣΥΦΥ τους συναδέλφους μας την 22 Φεβρουαρίου 2017 και είχαμε περιγράψει τους κινδύνους.  Και ευτυχώς μας άκουσαν !

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια