Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ηρακλείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Διαβάστε την ανακοίνωση των Αστυνομικών Ηρακλείου: Σε συνέχεια της από 26-10-2018 συνάντησής μας με τον Βουλευτή Νομού Ηρακλείου ‘’ΣΥ.ΡΙΖ.Α.΄΄ κ. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Ιωάννη, και κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου του Βουλευτή ο οποίος ήταν παρόν, την 01-11-2018 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος και ο Γ.Γραμματέας μας ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ Χρήστος πραγματοποίησαν συνάντηση με την κα. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Ιωάννα Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κας. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγας.

         Το Προεδρείο μας μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί του Ηρακλείου και συγκεκριμένα :

Τονίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, πρόβλημα το οποίο η πρόσφατη αναδιοργάνωση δεν αντιμετώπισε με επιτυχία, οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα που αντιμετωπίζει το σώμα και τα πάρεργα στα οποία ο Έλληνας Αστυνομικός είναι καταδικασμένος να εκτελεί (γήπεδα, επιδόσεις, φρουρήσεις φυσικών προσώπων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να στερείται τις υπηρεσίες του ο απλός πολίτης.  
Η καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 ’’ Χρόνος Εργασίας Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας’’  συνέπεια της οριζόντιας εφαρμογής της διαταγής εμφανούς αστυνόμευσης και ζητήθηκε την τροποποίησή του λαμβάνοντας  υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής αλλά και το υπάρχον προσωπικό της κάθε Υπηρεσίας.
Ζητήθηκε η βοήθεια του Υπουργείου για το μεγάλο έργο που εδώ και χρόνια η Ένωσή μας προσπαθεί να εξασφαλίσει την πραγματοποίησή του, και δεν είναι άλλο από την δημιουργία Λέσχης Σίτισης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, το οποίο πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία έπειτα από την απόφαση χρηματοδότησής του από την Περιφέρεια Κρήτης.
Η κα. Παπαμιχαήλ δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην κα. Υπουργό τα προβλήματα και τα αιτήματά μας με γνώμονα την αποτελεσματικότερη λύση τους.
            Mε εκτίμηση,
  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                          ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
_