Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ορκωμοσία των 82 δοκίμων αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο

Τελετή ορκωμοσίας (82) πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων  της Σχολής Αστυφυλάκων  της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 8 Νοέμβριου 2018) στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου..
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Διδυμοτείχου Ορεστιάδας  και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός .
Την τελετή τίμησε με την παρουσία η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Περιφερειακό  Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο κύριο Μενεξίδη Νικόλαο.
Επίσης παρευρεθήκαν ο Διευθυντής  της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξίαρχος κύριος Πασχάλης Συριτούδης , Αξιωματικοί του Στρατού ξηράς, Αεροπορίας   της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. . Οι βουλευτές Ν. Έβρου κ Ρίζος Δημήτριος , ο κ Αναστάσιος Δημόσχάκης (επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας) ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κύριος Παρασκευάς ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ συνοδεύομενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και η εισαγγελέας πρωτοδικών Ορεστιάδας κυρία Ευαγγελία Λιάσου , Πρόεδροι και Προϊστάμενοι  των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων  της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος   Καβάλας των Τμημάτων που εδρεύον  στην πόλεις  του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, προϊστάμενοι  δημοσίων Υπηρεσιών νομού Έβρου, εκπρόσωποι  συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού  Ελληνικής Αστυνομίας, , διδακτικό προσωπικό της Σχολής Αστυφυλάκων και γονείς και συγγενείς των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων Αστυφυλάκων.

Η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη απηύθυνε χαιρετισμό στους ορκισθέντες πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες,  και μεταξύ άλλων ανέφερε  « κυρίες και κύριοι  Δόκιμοι Αστυφύλακες εκ μέρους του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγου   Αριστείδη  Ανδρικόπουλου  με την σειρά μου κι εγώ θέλω να σας καλωσορίσω στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας   στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας μια οικογένεια με ήθη και αξίες , σέρα είναι  μιας ιδιαίτερα σημαντική ημέρα τόσο για σας όσο και για εμάς για σας γιατί δώσατε έναν όρκο να φυλάτε την πατρίδα αυτό μα μην το ξεχάσετε ποτέ σε όλη της υπηρεσιακή σας καριέρα θα πρέπει να το θυμόσαστε πάντα .Το λειτούργημα που θα επιτελέσετέ χρειάζεται  δύναμη και ή δύναμη προέρχεται μονάχα μέσα από την γνώση . θα σας προτρέψω λοιπόν να ακούσετε τους καθηγητές σας να οπλιστείτε με γνώση . Οι γονείς να είσαστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας και για τα εφόδια που τους έχετε δώσει….. »
Κατά την τελετή αναγνώσθηκε  η  Ημερήσια Διαταγή του  Διοικητού του Τμήματος Δοκίμων  Διδυμοτείχου Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνου Βλάχου στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε  «….Η Σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο, το κύτταρο της Αστυνομικής εκπαίδευσης, το μέλλον του Σώματος, γιαυτο και η παρεχόμενη εκπαίδευσης σας δεν θα αντιμετωπιστεί απλά και μόνο, ως διαδικασία παροχής γνώσεων, αλλά και ως διαδικασία καλλιέργειας κοινωνικής αλληλεγγύης, δημιουργίας προτύπων, ηθικών αξιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα προσδίδουν κύρος,  πειστικότητα, και  αποδοχή γιατί είναι αυτά που προσδοκά σήμερα ο πολίτης από τον σύγχρονο αστυνομικό ……..Θέλω  να σας καλέσω  και να σας παρακαλέσω  να αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα που σας παρέχει η Πατρίδα, για να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες . Ξέρετε αυτό που  η αρχαία σκέψη εμπέδωσε  το « γηράσκω αεί διδασκόμενος » είναι  μια πολύ διαχρονικά ισχυρή θέση και άποψη , που μπορεί να είναι για τον καθένα μας χρήσιμη….»



Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έ χει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι. 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια