Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δυσάρεστες συνέπειες της κατανάλωσης 5+1 τροφίμων!



Απ’ τη γυμναστική, τη δουλειά, μέχρι και τη διατροφή, θα πρέπει να εφαρμόζεται ο κανόνας του «όλα με μέτρο».

Μπορεί να μην σου έχει τύχει ή να μην το πιστεύεις, αλλά και η υπερβολική ποσότητα από μερικά τρόφιμα μπορεί να σε βλάψει! Ναι, υπάρχουν τρόφιμα ή ποτά που πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο, γιατί αν δεν το κάνεις, τα συμπτώματα στο σώμα και τον οργανισμό σου, μόνο ευχάριστα δεν θα είναι. Η υπερβολική ποσότητα από μερικά τρόφιμα μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία σου.

Και ποια είναι αυτά τα τρόφιμα;

Σόγια σως

Δεν γνωρίζουμε γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να καταναλώσει υπερβολική ποσότητα σάλτσα σόγιας. Αλλά μην το κάνεις. Το 2013, ένας νεαρός από τις ΗΠΑ έβαλε στοίχημα ότι μπορεί να πιει ένα μπουκάλι σάλτσα σόγιας. Έπαθε μια κρίση και έχασε τις αισθήσεις του. Έπαθε σοβαρή αφυδάτωση απ’ την υπερβολική ποσότητα νατρίου. Και αυτή η ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τσάι

Το 2014 ένας 56χρονος νοσηλεύτηκε με νεφρική ανεπάρκεια λόγω της κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας τσαγιού. Όπως αποδείχτηκε, έπινε περίπου 16 φλιτζάνια τσάι την ημέρα και αυτό του προκάλεσε βλάβη στα νεφρά.

Μοσχοκάρυδο

Αν τρως λίγο μοσχοκάρυδο είναι ασφαλές, αλλά αν καταναλώσεις περισσότερες από 2 κουταλιές της σούπας, μπορεί να σου προκαλέσει ψευδαισθήσεις!


Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά, όπως είναι γνωστό, δεν κάνουν καλό στην υγεία μας. Περιέχουν πολλή ζάχαρη και η ζάχαρη είναι το χειρότερο συστατικό. Με μέτρο λοιπόν…. κι αν μπορείς να τα αποφύγεις τελείως, ακόμη καλύτερα.

Τόνος

Πολλοί γνωρίζουν πως αν καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα από τόνο, είναι επικίνδυνο. Αλλά τι εννοούμε όταν λέμε μεγάλη ποσότητα; Ορισμένοι τύποι τόνου περιέχουν περισσότερο υδράργυρο από άλλους. Έτσι, αν το βάρος ενός ατόμου είναι 68 κιλά, τότε δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερα από 136 γραμμάρια ανά 9 ημέρες.

Bonus Tip!

Οδοντόκρεμα

Όλες οι οδοντόκρεμες εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών να μην την καταπιούν ή να χρησιμοποιούν τόση ποσότητα όσο το μέγεθος ενός μπιζελιού. Αν καταπιείς μια μεγάλη ποσότητα, τότε σίγουρα όχι μόνο δεν θα αρέσει στο στομάχι σου, αλλά μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια