Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

25χρονος με 34 διαρρήξεις - Αναζητούν τους συνεργούς του

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω το πρωί της Παρασκευής στα Λεγραινά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, ένας 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη  στον προαύλιο χώρο οικίας
με σκοπό την κλοπή.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, ειδική ομάδα αστυνομικών οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανακάλυψη των δραστών διαρρήξεων οικιών στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση όλων των στοιχείων εντόπισαν το όχημα των δραστών στην περιοχή των Λεγραινών και ακολούθως τον 25χρονο, ο οποίος είχε υπερπηδήσει τον εξωτερικό φράχτη της οικίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω μαζί με τρείς (3) συνεργούς του που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική ομάδα και προέβαιναν στην διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στα νοτιοανατολικά και βορειανατολικά προάστια.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, οι δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο, μετέβαιναν από την περιοχή του Ζεφυρίου στις προαναφερθείσες περιοχές και εντόπιζαν οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Στη συνέχεια, κάποια από τα μέλη της σπείρας αναλάμβαναν να παραβιάσουν τις οικίες ενώ τα υπόλοιπα παρέμεναν στο όχημα και κινούνταν διαρκώς, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους. Από το εσωτερικό των οικιών αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα τέσσερις (34) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Λαύριο, Κερατέα, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Σπάτα, Αρτέμιδα, Μαραθώνα και Διόνυσο).

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια