Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Xαρακόπουλος: Σε κίνδυνο εργαζόμενοι και πολίτες από τις φθορές στο Δικαστικό Μέγαρο


«Πότε θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που έχουν επισημανθεί δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ώστε να είναι ασφαλές για εργαζόμενους και πολίτες;». Το ερώτημα αυτό θέτει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου με αφορμή την είδηση αποκόλλησης τμήματος της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθυμίζει στην ερώτησή του ότι «όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενες ερωτήσεις μας, που αφορούν στις συνθήκες λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας (25.07.2018 και 04.09.2018), η κατάσταση με την υλικοτεχνική υποδομή του κτιρίου είναι τραγική.

Μάλιστα, κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο και σηματοδοτεί την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολλέτα Μπασδέκη, επισήμανε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης ασφαλούς περιβάλλοντος για την άσκηση του δικαστικού λειτουργήματος, σε συνεργασία με τους δικηγόρους και όλους τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης.

Δυστυχώς, οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς, τις επόμενες μέρες, αποκολλήθηκε τμήμα της πρόσοψης στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις για την κρισιμότητα της κατάστασης. Μάλιστα, το Μέγαρο βρίσκεται σε κεντρικότατο και πολυσύχναστο σημείο της πόλης, και ως εκ τούτου ήταν ευτύχημα που δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλες επιπτώσεις σε διερχόμενους πολίτες».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει τονίζοντας ότι «η κεντρική θέση του Μεγάρου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, απ’ όπου περνούν καθημερινά πολίτες άλλα και επισκέπτες, συνιστά έναν επιπλέον λόγο για τον οποίον θα έπρεπε να τύχει της κρατικής φροντίδας για την αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί το κτίριο από τον χρόνο».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια