Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καθιστική ζωή VS κάπνισμα σημειώσατε 1!


Στη σύγχρονη καθημερινότητα, ένας άνθρωπος περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθισμένος.

Όταν οδηγεί, όταν δουλεύει στο γραφείο, όταν βλέπει τηλεόραση, όταν κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του. Μία νέα, όμως, μελέτη δείχνει ότι αυτός ο τρόπος ζωής είναι χειρότερος για την υγεία μας απ’ ότι το κάπνισμα, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις, όπως αναφέρει το CNN.

Ο καρδιολόγος και επικεφαλής της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην κλινική Cleveland, δρ Wael Jaber, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «εξαιρετικά». Όπως είπε ο δρ Jaber, «Το να μην μπορείς να αντέξεις σ' ένα διάδρομο γυμναστικής ή σ' ένα τεστ κοπώσεως, αυξάνει τις πιθανότητες θνησιμότητας από το να πάσχει κανείς από διαβήτη ή να είναι καπνιστής».

Η ενημέρωση των ανθρώπων για τους κινδύνους που υπάρχουν πίσω από την καθιστική ζωή, τόνισε ο δρ Jaber, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, και επισήμανε:  «Η έλλειψη άσκησης πρέπει να θεωρείται εξίσου επικίνδυνη με την υπέρταση, το διαβήτη ή το κάπνισμα -αν όχι περισσότερο από όλα αυτά».

Οι ερευνητές μελέτησαν 122.007 ασθενείς για 23 χρόνια προκειμένου να δουν τα οφέλη της άσκησης στην υγεία των ανθρώπων. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σ' ένα τεστ κοπώσεως και οι ερευνητές, ανάλογα με την ποιότητα της ζωής τους, κατέγραφαν τα οφέλη της άσκησης και της φυσικής κατάστασης.

«Οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης είναι οι πιο "ακριβές" ασθένειες στις ΗΠΑ, οι οποίες δαπανούν πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη θεραπεία των ασθενειών και των επιπλοκών τους», τονίζει ο ιατρός δρ Jordan Metzl.

«Αντί να πληρώνουμε τεράστια ποσά για τη θεραπεία ασθενειών, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να ασκούνται καθημερινά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Metzl.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA Network Open».


Πηγή: protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια