Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα κάνουμε τα junk food … αλλιώς;


Δημοφιλή και νόστιμα, αλλά άκρως ανθυγιεινά, τα burger, οι τηγανιτές πατάτες και τα nuggets βρίσκουν τον υγιεινό… δάσκαλό τους σε αντίστοιχης νοστιμιάς, αλλά πιο υγιεινές εναλλακτικές.

Από αλατισμένα και βουτηγμένα σε αμφιβόλου ποιότητας λάδια πατατάκια, μέχρι θερμιδοφόρα μπέργκερ και τηγανιτά nuggets η αλήθεια είναι μία: το junk είναι νόστιμο και λαχταριστό. Όμως, αν θέλουμε να γλιτώσουμε καμιά θερμίδα και παράλληλα να κάνουμε καλό στο σώμα μας (και το στομάχι μας) υπάρχουν εναλλακτικές, εξίσου νόστιμες.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

Αγαπημένο Junk: Τacos με κιμά
Υγιεινή εναλλακτική: Tacos με λαχανικά και κρέμα αβοκάντο

Για να μη σας φύγει ο… τάκος με τις θερμίδες, δοκιμάστε μια πιο υγιεινή, αλλά εξίσου νόστιμη εναλλακτική με λαχανικά και κρέμα αβοκάντο.

Αγαπημένο Junk: Πατατάκια
Υγιεινή εναλλακτική: Τσιπς λαχανικών

Αποφύγετε το τηγανιτό λάδι και το υπερβολικό αλάτι από τα πατατάκια και προτιμήστε μια υγιεινότερη επιλογή σε ψητά τσιπς λαχανικών. Εναλλακτικά, για περισσότερη πρωτεΐνη, μπορείτε να δοκιμάσετε ψητά, τραγανά ρεβίθια.

Αγαπημένο Junk: Τηγανιτό κοτόπουλο
Υγιεινή εναλλακτική: Τραγανό κοτόπουλο με παρμεζάνα

Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, με κρούστα παρμεζάνας είναι αφ’ ενός πεντανόστιμο, αφετέρου πιο θρεπτικό και light σε σχέση με τα nuggets τα οποία τηγανίζονται σε καλαμποκέλαια και λοιπά αγνώστου προέλευσης λάδια.

Αγαπημένο Junk: Πίτσα με αλλαντικά σπέσιαλ


Υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Πεπερόνι, ζαμπόν, μπέικον, λιπαρά τυριά και ένα κάρο παρελκόμενα κάνουν τη «σπέσιαλ» πίτσα, «σπέσιαλ» συνταγή για παχυσαρκία. Δοκιμάστε μια πρωτότυπη και νόστιμη εναλλακτική με ζύμη από κουνουπίδι, παρμεζάνα και πέστο.

Αγαπημένο Junk: Πατάτες τηγανιτές προτηγανισμένες
Υγιεινή εναλλακτική: Πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο

Οι προτηγανισμένες πατάτες των junk food είναι μεν πεντανόστιμες, όμως αφενός είναι τίγκα στο αλάτι, αφετέρου τηγανίζονται δύο φορές σε εξίσου κακής ποιότητας λάδια. Οι ψητές εναλλακτικές τους, με μπαχαρικά και τη φλούδα είναι εξίσου τραγανές και εξίσου νόστιμες. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε στικς γλυκοπατάτας.

Αγαπημένο Junk: Burger με της Παναγιάς τα μάτια μέσα
Υγιεινή εναλλακτική: Burger με ψητά λαχανικά, ρόκα και σάλτσα μπαλσάμικο

Μπέικον, τσένταρ, μαγιονέζα και φυσικά το μπιφτέκι εκτοξεύουν τις θερμίδες ενός πλούσιου burger στο Θεό. Μια σαφώς πιο ελαφριά εναλλακτική είναι ένα burger με λαχανικά και ρόκα.


Πηγή: in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια