Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Όλγα Γεροβασίλη για την 28η Οκτωβρίου


Η Ιστορία διαχρονικά αποδεικνύει και ο ποιητής με τον τρόπο του επιβεβαιώνει πως «είμαστ’ από καλή γενιά». Γι αυτό ακριβώς έχουμε, ως λαός, την σπάνια τύχη αλλά και το υψηλό καθήκον να τιμούμε και να γιορτάζουμε επετείους σαν αυτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

Θυμόμαστε, συγκινούμαστε και θαυμάζουμε τη σύσσωμη λαϊκή εξέγερση που έλαβε χώρα πριν 78 χρόνια, όχι απλά ως άμυνα σε μια εχθρική, επεκτατική, γειτονική εισβολή αλλά ως καθολική αποστροφή στην επικίνδυνη ομιχλώδη και απειλητική φασιστική αντίληψη που πάσχιζε να θεμελιωθεί στον εθνικό και ευρωπαϊκό ορίζοντα.

 

Μεγάλος, τεράστιος ο αγώνας με πολλούς μαχόμενους νεκρούς και αποδεκατισμό αμάχων. Μεγάλο, τεράστιο και πανανθρώπινο το νικητήριο μήνυμα για τη συντριβή του αντίπαλου ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

 

Η μέρα αυτή δεν καταγράφεται απλά ως ένα επίτευγμα, αλλά ως μια αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη. Το οφείλουμε στους αγώνες του λαού μας, στη δημοκρατική ιστορικότητα του τόπου μας, στην ακριβή και πολύτιμη εθνική μας αξιοπρέπεια.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια