Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Αποκαλύψεις για διαδρομές, μηνύματα, email, βαλίτσες και άλλοθι


Στο bloko.gr για πρώτη φορά στα χρονικά αναγκαζόμαστε να "εισβάλουμε" τόσο πολύ στην προσωπική ζωή ενός ανθρώπου που χάθηκε. Μιας γυναίκας, γύρω από το όνομα της
οποίας πλέχτηκαν τόσα πολλά σενάρια και ανακρίβειες, με το διακύβευμα όμως αυτές τις ημέρες ν΄ αποτελεί και να παραμένει, η εστίαση της επικίνδυνης από κάθε άποψη κριτικής σ' έναν άνθρωπο που για 4 συναπτά χρόνια υπήρξε ο σύντροφος της.


Και το πρώτο ερώτημα είναι γιατί οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο της δολοφονικής ενέργειας και με μεγαλύτερη βεβαιότητα έβγαλαν από το κάδρο των αν μη τί άλλο φυσικών αυτουργών, τον φίλο της Ειρήνης, που με τόση μεγάλη βεβαιότητα τοποθέτησαν σημαντική μερίδα δημοσιογράφων κι εκπομπών.

Καταρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από τις άρσεις των επικοινωνιών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν για το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα, μία πολύ συχνή μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. Περίπου 40 τις κάθε ημέρα. Και όπως σημειώνεται, αυτή η συχνότητα, επιπέδου κανονικού ζευγαριού και όχι ερωτικών συντρόφων, διατηρήθηκε αμείωτη για όλο το διάστημα της συνύπαρξης στην τετραετία.

Η αρχή του τέλους όμως -και βιολογικά για την Ειρήνη-  άρχισε το πρωί της Παρασκευή στις 5 Ιανουαρίου του 2018 στην Αθήνα, όταν πραγματοποιήθηκε ο μεταξύ τους καυγάς στο πάρκινγκ αλυσίδας πολυκαταστήματος. Εκεί, επήλθε το διαζύγιο στη συμβίωση του ζευγαριού και ξεκίνησε να γράφεται το θρίλερ διαρκείας.

Την ίδια ημέρα, η Ειρήνη στέλνει ένα μήνυμα στο κινητό της συζύγου του φίλου της και εκείνη επικοινωνεί με τον άνδρα της ζητώντας εξηγήσεις. Ο τελευταίος την παροτρύνει να ηρεμήσει και της λέει ότι θα της τα εξηγήσει όλα. Η Ειρήνη επιστρέφει στο σπίτι της στην Κατοχή Αγρινίου μαζί με την κόρη της και το αυτοκίνητο της (της κόρης της) όπως και ο φίλος της με το δικό του. Ο συγκεκριμένος άνδρας, το πρωί του Σαββάτου επισκέπτεται το συνεργείο στο οποίο η Ειρήνη είχε αφήσει για σέρβις το δικό της ΙΧ και τοποθετεί στο πορτ παγκάζ τη βαλίτσα της Ειρήνης, που την είχε στο δικό του όχημα, πιθανώς εξαιτίας έλλειψης επαρκούς χώρου στο αυτοκίνητο της κόρης της.

Το μεσημέρι, περίπου στις 12 του Σαββάτου πλέον στις 6 Ιανουαρίου, υπάρχει καταγραφή του αυτοκίνητου του φίλου στα διόδια του Ρίου- Αντιρρίου, με το οποίο εκείνος και η σύζυγος του πηγαίνουν αρχικά στον Πύργο και στη συνέχεια στο Κατάκολο, απ' όπου σε ένα από τους δύο σταθμούς, παραλαμβάνουν το ή τα παιδιά τους. Στη συνέχεια πηγαίνουν στη Ναύπακτο, καθώς στη διαδρομή έχουν δοθεί οι δέουσες εξηγήσεις και πιθανώς έχει εξασφαλιστεί η ανοχή στην απιστία της συζύγου. Η οικογενειακή επιστροφή στο Αγρίνιο γίνεται την επομένη των Φώτων. Στο μεταξύ, η Ειρήνη ήταν νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της. Συνεπώς, η περίπτωση του φυσικού αυτουργού σε υπόθεση δολοφονίας, έχει εκ των πραγμάτων αποκλειστεί. Όλα όσα υποστηρίχτηκαν, πιστοποιήθηκαν από τις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και από φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραδόθηκαν. Το βράδυ του Σαββάτου, ο φίλος της Ειρήνης, δέχεται ένα τηλεφώνημα από στενό συγγενικό της πρόσωπο, ο οποίος τον ρωτά εάν η Ειρήνη είναι μαζί του, γιατί την έχουν χάσει αρκετές ώρες και την αναζητούν. Η απάντηση είναι αρνητική και συμπληρώνεται ότι από την Παρασκευή που δόθηκε το τέλος στη σχέση τους, δεν απάντησε σε κανένα τηλεφώνημα της.

Ο συγγενείς της Ειρήνης, το γνωρίζει αυτό καθώς από την ώρα του αποχωρισμού της κι ενώ βρισκόταν εκτός Ελλάδας, έγινε αποδέκτης δεκάδων email από την Ειρήνη η οποία μεταξύ άλλων του γράφει: "χάνομαι, δεν είμαι καλά. Καταρρέω. Εσύ ως άνδρας τί θα έκανες στη θέση του; Πάρτον τηλέφωνο σε παρακαλώ γιατί εμένα δεν μου απαντά".

Επιστρέφουμε στην Ειρήνη και στο μοιραίο Σάββατο. Η τραγική γυναίκα με το αυτοκίνητο ξαδέλφου της, στον οποίο δίνει 20 ευρώ για τα καύσιμα, μεταβαίνουν στο συνεργείο για να παραλάβει το δικό της. Επιστρέφει στο σπίτι της στην Κατοχή για ν' αφήσει τη βαλίτσα της και στη συνέχεια, πηγαίνει στο σπίτι του φίλου της στο Αγρίνιο για να δει εάν έχει επιστρέψει και που ενδεχομένως βρισκόταν. Δεν γνώριζε πως είχε ήδη φύγει νωρίτερα από την περιοχή μαζί με τη σύζυγο του. 

Αργότερα, όπως υποστήριξε ο φίλος της, δέχτηκε ένα μήνυμα της στο viber στο οποίο του έγραφε, "θα τα πούμε σε μία άλλη ζωή. Σε αγάπησα πολύ. Ήσουν πολύ σημαντικός για εμένα". Αυτό το μήνυμα δεν βρέθηκε ποτέ, καθώς ο φίλος της, είπε πως επειδή ήταν μαζί με το σύζυγο του όταν έγινε η αποστολή το διέγραψε, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε στη θέση του. Το κινητό της Ειρήνης δεν βρέθηκε ποτέ για να επαληθευτεί ή όχι.


του Γιώργου Καραϊβάζ




_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια