Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατσιαμάκας στο bloko.gr: "Το ΠΔ ανοίγει το δρόμο για έκτακτες κρίσεις τώρα στην ΕΛΑΣ και τακτικές τον Ιανουάριο- Δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο"

Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ όταν το bloko.gr του ζήτησε μια πρώτη ερμηνεία του ΠΔ για τις κρίσεις των αξιωματικών της
ΕΛΑΣ.

Με το συγκεκριμένο διάταγμα αστραπή* λέει ο κ. Κατσιαμάκας, παρακάμπτεται το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο σε περίπτωση πρόωρης αλλαγής αρχηγού, ήταν υποχρεωμένη η διοίκηση να προχωρήσει σε τακτικές αναπληρώσεις και δίνει- εκχωρεί το δικαίωμα στον διάδοχο του, όχι μόνο να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις τώρα, αλλά και να διεξάγει τακτικές και τον Ιανουάριο. Μια τέτοια εξέλιξη όπως επισημαίνει, μία και μοναδική επιδίωξη σηματοδοτεί. Τις βαθιές κομματικές κρίσεις και μαζικές εκκαθαρίσεις μη αρεστών στην πολιτική και στην πολιτική ηγεσία, κάτι που σημάνει την ολική επαναφορά της αστυνομίας σε σκοτεινούς χρόνους.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ σημειώνει ότι ως ομοσπονδία των αξιωματικών μία τέτοια μεθόδευση δεν πρόκειται ν' αφεθεί να περάσει έτσι και πως είναι αυτονόητο ότι δεν μείνει αναπάντη από την ΠΟΑΞΙΑ.



του Γιώργου Καραϊβάζ 



* Το διάταγμα αστραπή είχε επινοηθεί ως ειδική νομοθεσία από τη γερμανική κυβέρνηση, με αλλαγή του ποινικού κώδικα, την περίοδο της προφυλάκισης μελών της RAF και αφορούσε στον περιορισμό των επαφών των φυλακισμένων μεταξύ τους καθώς και με τους δικηγόρους τους.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια