Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Bloko.gr: Ψεύδεστε ανερυθρίαστα κ. αρχηγέ της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις- προσαγωγές από τα Εξάρχεια


Εισαγωγικά να επισημάνουμε πως θλιβόμαστε για τον οξύτατο τόνο και τον επιστρατευμένο  χαρακτηρισμό προκειμένου να κρίνουμε ένα θεσμικό παράγοντα, τον οποίο ως
τέτοιο παραδοσιακά σεβόμαστε.


Για τον συγκεκριμένο λόγο, θ' αποφύγουμε από εδώ και πέρα στον χαρακτηρισμό καθεαυτό με την συγκεκριμένη ιδιότητα, αλλά ο ευθύς λόγος προς τον αντιστράτηγο Άρη Ανδρικόπουλο, ο οποίος αυτός υποστηρίζουμε ότι ψεύδεται ανερυθρίαστα. Και ου μην μόνο. Αντί ν' απαντήσει στην ευθεία αναφορά προς το πρόσωπο του στο τίτλο και στο κείμενο υπό τον τίτλο, "Καταγγελία αστυνομικών των ΜΑΤ: "Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δεν μας άφησε να μπούμε στα Εξάρχεια για προσαγωγές και συλλήψεις", επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τη ΓΑΔΑ.

Από τη ΓΑΔΑ θα ξεκινήσουμε κι εμείς λοιπόν και μάλιστα ενώ βρισκόταν ακόμη σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση των αναρχικών με στόχο το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Το κέντρο επιχειρήσεων των μέτρων ενημερώνεται για την ενέργεια από το Α κέντρο της άμεσης δράσης και διατάσσει τη διμοιρία της Μαυρομματαίων και όχι της Τοσίτσα όπως αρχικά γράψαμε (έχει σημασία η λεπτομέρεια) να μεταβεί στο τμήμα της Ομόνοιας, με διττή αποστολή. Την αποκατάσταση της τάξης και την έρευνα για τη σύλληψη των υπαίτιων, μαζί με τις μονάδες ΔΙΑΣ και περιπολικών που έσπευσαν στην Βερανζέρου.

Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί απέσυραν τη διμοιρία από τη Μαυρομματαίων και όχι εκείνης της Τοσίτσα που ήταν πιο κοντά; Η απάντηση ήταν πως είτε φοβήθηκαν, είτε είχαν ενημερωθεί, ότι οι κουκουλοφόροι θα επέστρεφαν ή επέστρεφαν ήδη προς τα Εξάρχεια και φοβήθηκαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Συνεπώς, είτε γνώριζαν, είτε υπέθεταν βάσιμα, όπως κι έγινε, πως οι μολοτοφρίπτες θα έβρισκαν καταφυγή στα Εξάρχεια. Σημειώνουμε επίσης πως μόλις λίγα λεπτά μετά την επίθεση, όλοι ανεξαιρέτως οι αστυνομικοί συντάκτες, έγραφαν ότι η ομάδα που οργάνωσε την επίθεση επέστρεψε στα Εξάρχεια. Και δεν ήταν Θεία πεφώτιση η πληροφορία, αλλά μετάδοση όσων έλεγαν διασταυρωμένες αστυνομικές πηγές.

Ας δούμε τώρα την ανακοίνωση που υπαγόρευση ο αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος.   

"Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται σε σημερινή ανάρτηση ιστοσελίδας, σύμφωνα με τα οποία, αστυνομικοί δεν έλαβαν απάντηση – έγκριση σε αίτημα για μετάβαση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων για έρευνες, μετά το προχθεσινό περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.Ουδέποτε και σε κανένα επίπεδο υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα.
Επισημαίνεται ότι, σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται αίτημα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας".

Ας πούμε, ως απλή υπόθεση εργασίας πλέον, ότι ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ιεραρχικά με φυσική απόληξη τον αρχηγό της αστυνομίας από τους επικεφαλής των ΜΑΤ και των αξιωματικών που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της υπόθεσης, η αποστολή δύναμης στα Εξάρχεια με σκοπό την έρευνα για προσαγωγές και συλλήψεις. Τί όμως σημαίνει η τελική διαταγή που εισέπραξαν "κάντε έρευνες πέριξ του τμήματος;" Ή μήπως δεν είναι αλήθεια πως αυτή η εντολή δόθηκε τελικά προφορικά. Και ποιους θα προσήγαγαν αλήθεια τότε; Τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες της περιοχής όπως αντέτειναν στην καταγγελία τους προς το bloko.gr οι αστυνομικοί των ΜΑΤ;

Ας πάμε στην καταληκτική επισήμανση. Αφού όλοι ήδη γνώριζαν ότι οι ταραξίες κατέφυγαν στα Εξάρχεια, γιατί δεν έγινε το κατά τον κ. Ανδρικόπουλο το αυτονόητο; Εάν λοιπόν δεν απαιτείται αίτημα, εντολή ή διαταγή για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας, γιατί οι αστυνομικοί δεν κινήθηκαν προς την περιοχή που ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι είχαν καταφύγει οι δράστες των έκνομων ενεργειών; Ποιος τους εμπόδισε, ή μάλλον ποιος και μόνο αυτός θα μπορούσε να τους εμποδίσει;

Γι αυτό γράψαμε πως θα έπρεπε να είστε ο πρώτος ή ν' αυτοπροταθείτε για κατάθεση σας στο πλαίσιο  της διενεργούμενης ΕΔΕ. Και για το συγκεκριμένο λόγο εξακολουθούμε με θλίψη να γράφουμε και να πιστεύουμε ότι ψεύδεστε ανερυθρίαστα κ. Ανδρικόπουλε.

ΥΓ: Οι αστυνομικοί των οποίων ηγείστε κρίνουν κι εμάς, αλλά κι εσάς, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται και να καλλιεργήσετε και να επιβάλετε.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια