Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όταν ο Ανδρικόπουλος αντιγράφει από τον Τσουβάλα- Κακέκτυπο το ... παλίμψηστο "σκονάκι" του νέου αρχηγού

Είτε ο κ. Ανδρικόπουλος έχει κοντή- ασθενική μνήμη, είτε προσπαθεί ν' αντιγράψει με σολοικισμούς και ανορθογραφίες τον προκάτοχο του. Εκτός και αν η διαταγή ενός αρχηγού, αναιρείται όταν
αλλάζει ο ένοικος στον 6ο όροφο της Κατεχάκη.


Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε ως συστηματικοί "ιστοριοδίφες" των διαταγών στην αστυνομία, είναι τα δύο κείμενα διαφέρουν τόσο σε ύφος, όσο και σε ήθος.



Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του bloko.gr με ημερομηνία 10 Ιουνίου του 2017.

Μετά την αποκάλυψη από το bloko.gr την απόπειρα απόκρυψης από κάποιες διοικήσεις της διαταγής του κ. αρχηγού για διευκόλυνση των αστυνομικών με παιδιά που
δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, αναγνώστης μας κατέστησε κοινωνούς μιας άλλης διαταγής που μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορικής διευθυντικής αμνησίας.

Αφορα μάλιστα σε διαταγή του κ. Τσουβάλα με ημερομηνία 17-9-2016 και απευθύνεται στις διευθυνσεις αστυνομικών επιχειρήσεων, οι διοικήσεις των οποίων όπως προκύπτει από τον χαρακτήρα του κειμένου του κ. αρχηγού, βλέπουν μονοδιάστατα την έννοια συμπεριφορα και δράση του υπηρετούντως προσωπικού. Από την πλευρά και την όψη του πειθαρχικού ελέγχου.

Ο κ. Τσουβάλας φτάνει δε στο σημείο να κάνει λογο για αλλοίωση, εκφυλισμό και απαξία της αξίας της ηθοικής αμοιβής, εγκαλώντας επί της ουσίας τι διοικήσεις για αδιαφορία και αγνωμοσύνη.

Οφείλουμε ωστόσο να σημειώσουμε ότι η διαταγή εκδόθηκε αρκετούς μήνες πριν από τις τελευταίες κρίσεις και συνεπώς ο ψόγος απονέμεται στις προηγούμενες διοικήσεις, καθώς αυτές που ακολούθησαν, μάλλον δεν ενημερωθηκαν ποτέ για το περιεχόμενο και το ουσιαστικό νόημα της. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

Επιλέξουμε ως φόντο εισαγωγής στο κείμενο αποκάλυψης της διαταγής την φωτογραφία από τον αστυνομικό των ΜΑΤ που δέχτηκε επί ημερών της προηγούμενης διοίκησης, πάνω από 30 χτυπήματα με κατσούνα από κρητικό αγρότη έξω από το υπουργείο αγριτικής ανάπτυξης. Και την επιλέξαμε για το λόγο ότι πρόσφατα πολιτικός παράγοντας του υπουργείου που ήταν μέσα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και παρακολουθούσε την ωμής βίας σκηνή, εκμυστηρεύθηκε πως δεν άντεξε και βγήκε από την αίθουσα αναρωτώμενος πόσο ακόμα μπορεί ν' αντέξει ο αστυνομικός. Την ίδια απορία προφανώς και δεν την είχε ποτέ ο ιεραρχικός προϊστάμενος του.









_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια