Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόρια: Χυδαίος τραμπουκισμός αστυνομικού σε ηλικιωμένη πρόσφυγα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο της ιταλικής τηλεόρασης από τη Μόρια. Έλληνας αστυνομικός προπηλακίζει και βρίζει χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα, για άγνωστο λόγο. Της πετάει το
μπαστούνι και ακούγεται να λέει: "«Άι γαμ.... Άι γαμ...! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ... αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!”
Το τραγικό είναι άλλοι συνάδελφοι του περπατούν δίπλα του χωρίς να παρεμβαίνουν και χωρίς να τον σταματούν.Το απόσπασμα αυτό είναι από ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi που θα προβληθεί σήμερα στη RAI2.
Με αφορμή το επεισόδιο αυτό, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, έκανε την εξής ανακοίνωση:
«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.
Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών».

candiadoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια