Όλα όσα μπορούν να σας συμβούν όταν χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για πρόσωπο και σώμα!Για να είναι όμορφη η εικόνα μας η υγεία της επιδερμίδας αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για να το πετύχουμε.

O σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω. Όλα τα νέα συστατικά και μέθοδοι περιποίησης μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Για να έχουμε καθαρό και λαμπερό δέρμα, στεκόμαστε στη λεπτομέρεια. Ακόμα και στις πετσέτες που χρησιμοποιούμε.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας μετά τον καθαρισμό;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η πετσέτα του προσώπου σας έχει μεγαλύτερη σημασία από όση νομίζετε. Πολλοί από εσάς, πιθανότατα να έχετε αναρωτηθεί αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια πετσέτα για το πρόσωπό σας και το σώμα σας. Η απάντηση είναι όχι. To σωστό είναι να χρησιμοποιείτε ξεχωριστή πετσέτα για το πρόσωπο και άλλη για το σώμα.

«Δεν πρόκειται μόνο για θέμα καθαριότητας», αναφέρει στο Allure, η δερματολόγος Lily Talakoub, από τη Βιρτζίνια. «Τα προϊόντα που βάζετε στο σώμα σας, όπως ενυδατικές κρέμες, αρώματα και προϊόντα για τα μαλλιά, δεν θα ήταν καλό να καταλήξουν στο πρόσωπό σας», εξηγεί. «Μπορούν να φράξουν τους πόρους, να αυξήσουν τα σπυράκια ή ακόμη να προκαλέσουν ερεθισμό ή εξανθήματα», εξηγεί.

Τι γίνεται με τα βακτήρια;

Tα βακτήρια μπορούν να παραμείνουν σε κάθε είδους πετσέτα ανεξάρτητα από το σημείο που την χρησιμοποιείτε. Βακτήρια, μύκητες, νεκρά κύτταρα του δέρματος, έλαια και άλλα κατάλοιπα συσσωρεύονται.

Για το λόγο αυτό, όχι μόνο είναι απαραίτητη η ξεχωριστή πετσέτα για το πρόσωπό σας, αλλά πρέπει και να την αλλάζετε τακτικά, ιδίως αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο δέρμα, όπως η ακμή.

Εκτός από το πλύσιμο στο πλυντήριο για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας απαλλαγμένες από βακτηρίδια και βρωμιά, άρα και την επιδερμίδα του προσώπου σας ασφαλή, είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουν καλά ανάμεσα στις χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αφού σκουπίσετε το πρόσωπό σας, καλό είναι να αφήνετε τις πετσέτες να αεριστούν μακριά από το μπάνιο.

«Οι πετσέτες που κρέμονται όλη την ώρα δίπλα στο ντους, μένουν υγρές και μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα», εξηγεί η Talakoub.

Αφού πλέον γνωρίζετε, θα είστε πιο προσεκτικοί με τις πετσέτες του προσώπου σας.


Πηγή: bovary.gr
_