Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δέκα τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού!



Αποτελούν τρόφιμα που χρησιμοποιούμε συχνά στην κουζίνα μας, καθώς είναι νόστιμα και δίνουν γεύση στο φαγητό μας.

Ωστόσο, συντελούν παράλληλα και στο καθάρισμα του σπιτιού με τον πιο φυσικό τρόπο. Δείτε ποια είναι και ξεκινήστε να τα αντιλαμβάνεστε πλέον με άλλο τρόπο, καθώς μπορούν αφενός να βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού με πιο φυσικό τρόπο και αφετέρου να κρατήσουν την τσέπη μας λιγότερο ανάλαφρη.

Τρώγονται, αλλά και καθαρίζουν. Γνωρίστε τα και δοκιμάστε τα!

Λεμόνι

Αντιμετωπίστε τη δυσοσμία στο νεροχύτη βάζοντας μια κούπα λεμονιού στο σιφόνι. Την υπόλοιπη μισή κούπα του λεμονιού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τα άλατα στη βρύση και το νεροχύτη.

Μπανάνα

Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε μια μπανάνα, μην ξεχάσετε να κρατήσετε τη φλούδα της. Όχι, δεν θα είναι για παγίδες στο πάτωμα, αλλά το τέλειο γυάλισμα των ασημικών σας. Μια πάστα από φλούδα μπανάνας και λίγο νερό μπορεί να κάνει θαύματα.


Φακελάκια τσαγιού

Ετοιμάσατε το τσάι σας και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε; Καλά κάνατε! Κρατήστε όμως το φακελάκι του τσαγιού που μόλις φτιάξατε, καθώς είναι το τέλειο βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες.

Καρύδι

Για τις γρατζουνιές στις ξύλινες επιφάνειες δεν χρειάζεται άλλο να ανησυχείτε, αφού τρίβοντας τη σάρκα ενός καρυδιού πάνω σε αυτές οι γρατζουνιές θα εξαφανιστούν από τα έλαια που θα απελευθερωθούν από τον καρπό.

Καλαμπόκι

Σε ένα λεκέ πάνω στο χαλί μια μικρή ποσότητα από άμυλο καλαμποκιού θα εξαφανίσει το λεκέ μετά από 30’. Αυτό θα πει σούπερ φυσικό καθαριστικό!


Καφές

Ρίξτε μια ποσότητα καφέ στον κάδο των απορριμμάτων πριν βάλετε τη σακούλα και απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τη δυσοσμία στο ψυγείο. Μια ποσότητα καφέ μέσα σε ένα μπολάκι θα απορροφήσει τις οσμές που υπάρχουν σε αυτό.

Αγγούρι

Δροσερό και υπέροχο μέσα στις σαλάτες. Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι για να το λατρέψετε. Είναι υπέροχο γιατί χρησιμεύει ως απόλυτα φυσικό καθαριστικό των λεκέδων στους τοίχους, αλλά και ως φυσικό προϊόν γυαλίσματος inox επιφανειών.

Ψωμί

Χρησιμοποιήστε μπαγιάτικο ψωμί για να καθαρίσετε το μύλο του καφέ. Θα απορροφήσει στη στιγμή όλα τα υπολείμματα και κάθε κοπή πλέον θα σας προσφέρει κόκκους πραγματικά φρεσκοκομμένου καφέ.


Αλάτι

Το αλάτι προκαλεί τη δημιουργία σκουριάς στα μέταλλα και αυτό είναι γνωστό. Το ίδιο όμως βοηθά και στην αντιμετώπιση της σκουριάς. Αυτά είναι τα παράλογα της χημείας! Η ανάμειξη αλατιού με χυμό λεμονιού βοηθά στην αποκατάσταση μιας σκουριασμένης επιφάνειας και προσφέρει και πάλι λάμψη σε αυτή.

Ελαιόλαδο

Σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε απόφαση να πετάξετε την ταλαιπωρημένη και θαμπή πλέον από τη χρήση κατσαρόλα σας. Μπορεί απλώς να χρειάζεται ένα γρήγορο πέρασμα με ελαιόλαδο και αλάτι. Μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά μπορούν να κάνουν την κατσαρόλα σας και πάλι καινούρια.


Πηγή: spirossoulis.com
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια