Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Περιοδεία για τα προβλήματα των μεθοριακών περιοχών

Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Υποστράτηγο κ. Νικόλαο
ΜΕΝEΞΙΔΗ, στην έδρα της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. στην Κομοτηνή, πραγματοποίησε, στις 27/10/2018,  η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία, και μετά από σχετική πρόσκληση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας, της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.
Μετά από τις έγγραφες και προφορικές καταγγελίες των τοπικών Ενώσεων προς την Ομοσπονδία μας, ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ κ. Θεόφιλο ΠΑΠΑΔΑΚΗ, τον ταμία της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιο ΚΟΥΛΙΑΚΗ και τους προέδρους των Ενώσεων, Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας Απόστολο ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ, Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νικολάου ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ και Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης Βασιλείου ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ, μετέφερε στον Υποστράτηγο τα εύλογα ερωτήματα που προκαλούν στους συναδέλφους μας οι συνεχείς διαταγές για μέτρα αστυνόμευσης χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανακλήσεις των αποσπασμένων συναδέλφων και η τρομερή έλλειψη προσωπικού, η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και η εκτέλεση υπηρεσίας επί 10ωρα, η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών (ελλιπής φύλαξη του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ξάνθης), η εφαρμογή της πρόσφατης διαταγής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, σε συνάρτηση με αυτή του σχεδίου αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», η ανασφάλεια που βιώνουν γενικά οι συνάδελφοί μας, καθώς και άλλα γνωστά στη διοίκηση προβλήματα.
Το οξυμένο πρόβλημα του μεταναστευτικού λειτουργεί επίσης επιβαρυντικά εξαιτίας της  διάθεσης δυνάμεων στα νησιά αλλά και σε άλλους νομούς όπως, στην Μουσθένη Νομού Καβάλας, όπου καλούνται να επιχειρήσουν αστυνομικοί από τη Δράμα, χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και διοικητικής μέριμνας, με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητά τους κατά τους ελέγχους υπόπτων, που καλούνται να πραγματοποιούν κατά μήκος του οδικού δικτύου και όχι μόνο.
Ο κ. Γενικός δήλωσε από την πλευρά του ότι λαμβάνει υπόψη του τις παρατηρήσεις και τα παράπονα των συναδέλφων, οι οποίοι πράγματι εκφράζουν την αγωνία και την ανησυχία τους. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα προβεί σε επανασχεδιασμό του αριθμού των διατιθεμένων δυνάμεων και θα διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών εργασίας όσων μετακινούνται στο πλαίσιο των νέων διαταγών για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί επιτόπια επίσκεψη στις πρόχειρες εγκαταστάσεις αλλοδαπών του Ιάσμου, όπου διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες κράτησης εκατοντάδων ανθρώπων σε ένα χώρο που μετά βίας δέχεται 20-30 άτομα. Επίσης, καταγράφηκαν οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας, καθώς και η οξύτητα των μεταναστευτικών πιέσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ομοσπονδία μας, χωρίς να υπεισέρχεται σε εσωτερικά ζητήματα της διοίκησης και των επιχειρησιακών σχεδιασμών, αφουγκράζεται την αγωνία των συναδέλφων μας και τους διαβεβαιώνει με τη σειρά της ότι θα επανέλθει προκειμένου να τους προστατεύσει από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τις παράλογες διαταγές που εκδίδονται, όταν παραμένει αδιάφορο αν αυτές δύνανται να υλοποιηθούν εν τοις πράγμασι.
Τελικά, την κόλαση τη φέρνουν οι …άνθρωποι!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια