Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οταν οι νεοναζιστές ξεβρακώνονται μόνοι τους


Αναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr
Είναι γνωστό ότι οι νεοναζιστές της ΧΑ,προκειμένου να δικαιολογήσουν τη συνεργασία τους με εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος και τη δολοφονική επίθεσή τους σε στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τη νύχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτέμβρη του 2013, ισχυρίζονταν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έδιωξαν από τη Ζώνη τα καράβια, έκλεισαν τα εργοτάξια επισκευής και βύθισαν τους εργάτες στην ανεργία.

Οταν στη δίκη της ΧΑ εξετάζονταν τα θύματα, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών αμφισβήτησαν την εγκληματική επίθεση εναντίον τους από το τάγμα εφόδου της ΧΑ, ενώ σ’ ένα κρεσέντο θράσους δε δίστασαν να τους χρεώσουν την ευθύνη για την ερήμωση της Ζώνης και τη μαζική ανεργία.

Στις 8 Αυγούστου του 2013, πριν από τη δολοφονική επίθεση, βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος επισκέφτηκαν τη Ζώνη του Περάματος, συνοδευόμενοι από τάγμα εφόδου, και επανέλαβαν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς, προκειμένου να δικαιολογήσουν την προσχεδιασμένη από τον φίρερ Μιχαλολιάκο, τον Λαγό και άλλους βουλευτές επίθεση. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πουν με έμφαση ότι θα ξεμπερδέψουν μ’ αυτούς (τους παμίτες) και έτσι θ’ ανοίξουνοι δουλειές στη Ζώνη (δείτε εδώ ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από αυτή την επίσκεψη). Οι νεοναζιστέςεπισκέφτηκαν τη Ζώνη και μετά την επίθεση, στις 10 Σεπτέμβρη του 2015, και δεν παρέλειψαν να επαναλάβουν ότι στόχος τους είναι να τελειώνουν με τα στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (δείτε πώς παρουσίασαν αυτή την επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους).

Οπως έγραψαν στην ιστοσελίδα τους, «κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη, Κούζηλο και Παναγιώταρο επισκέφθηκε σήμερα την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που τόσο βάναυσα έχει πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και την παράνομη δράση των επαγγελματιών εργατοπατέρων του ΚΚΕ». Στεκόμαστε στην παρουσία του Καιάδα (Γερμενής) σ’ αυτή την επίσκεψη του ηγετικού κλιμάκιου των νεοναζιστών, γιατί έχει τη σημασία του, καθώς ο Καιάδας, πέντε μήνες αργότερα, στις 15 Φλεβάρη του 2016, κατέθεσε Ερώτηση στους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών για τηναυπηγική βιομηχανία (εδώ η Ερώτηση Καιάδα, όπως κατατέθηκε).

Εγραφε ο Καιάδας: «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μια αξιόλογη παρουσία στον τομέα της ναυτιλίας εν τούτοις ο τομέας της ναυπήγησης και κατασκευής πλοίων βρίσκεται σε πλήρη υποβάθμιση... Πέραν όμως των μεμονωμένων προβλημάτων των ναυπηγείων παρατηρείται μια γενικότερη έλλειψη σχεδιασμού και στοχευμένων πολιτικών για την ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Πρώτον σε χώρες τόσο της Ασίας (Κίνα, Κορέα), όσο και της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Φιλλανδία), σε αντίθεση με την Ελλάδα, το κράτοςπαρέχει διευκολύνσεις και ευνοϊκά δάνεια σε εφοπλιστές, ώστε να παρακινηθούν να κατασκευάσουν πλοία  στα ναυπηγεία της εκάστοτε χώρας... Παράλληλα, ένα ακόμη εμπόδιο αποτελούν οι υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές των σχετικών επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των ασφαλιστικών εισφορών στην Ελλάδα είναι διπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης. Τρίτον ο έντονοςανταγωνισμόςαπό τις όμορες χώρες,απομακρύνειτις ακτοπλοϊκές εταιρίες από τα ελληνικά ναυπηγεία. Ενδεικτικά οι νέες αγορές  σε Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία με φθηνό κόστος παραγωγής καιεργατικό κόστος, εμφανίζουν έντονη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα. Στην Τουρκία για παράδειγμα, επισκευάζονται πλέον πάνω από 200 φορτηγά πλοία»(οι εμφάσεις δικές μας).

Οι «εργατοπατέρες του ΚΚΕ», που «έδιωξαν τα πλοία από τη Ζώνη» και «έστειλαν τους εργάτες στην ανεργία», δεν υπάρχουν στην Ερώτηση του Καιάδα. Ο Καιάδας ήταν εκεί, παρέα με τον Παναγιώταρο, τον Κασιδιάρη, τον Κούζηλο. Αλλα έλεγε μαζί με τους άλλους νεοναζιστές στη Ζώνη, αλλά έλεγε στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Στη Ζώνη προβοκάριζαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη δολοφονική επίθεση εναντίον τους, ενώ στη Βουλή ο Καιάδας εστίαζε στις κυβερνήσεις και στους εφοπλιστές, έχοντας προφανώς συνειδητοποιήσει ότι με τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ δεν μπορούν να κερδίσουν τη συμπάθεια ενός μέρους –έστω- των εργατών της Ζώνης.

Βέβαια, μιλώντας για υψηλά μεροκάματα και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, δικαίωναν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που αποδείκνυαν με στοιχεία ότι οινεοναζιστές της ΧΑ προσπαθούσαν να μετατρέψουν τη Ζώνη του Περάματος σε εργατικό κάτεργο, προς όφελος τόσο των εφοπλιστών όσο και των εργολάβων που αναλαμβάνουν τις επισκευές πλοίων στη Ζώνη. Οτι δρούσαν ως μπράβοι αυτών των συμφερόντων, με το αζημίωτο, φυσικά (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από τη δίκη).

Ο υπερασπιστής του Καιάδα στη δίκη Χρ. Τσάγκας κατέθεσε στη δίκη 130 Ερωτήσεις του πελάτη του, όμως αυτή την Ερώτηση φρόντισε να μην την καταθέσει. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε τους λόγους. Με την Ερώτηση αυτή καταρρέει όλο το οικοδόμημα που προσπάθησαν να στήσουν και στη δίκη, δείχνοντας τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ως υπεύθυνους για το νέκρωμα της Ζώνης.

Αυτή είναι μια γενικότερη τακτική των υπερασπιστών των νεοναζί στη δίκη. Καταθέτουν πακέτα με Ερωτήσεις και άλλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των πελατών τους και ζητούν να διαβαστούν κάνοντας καθυστέρηση (διαβάστε σχετικά εδώ), όμως φροντίζουν να αφαιρέσουν απ’ αυτά τα πακέτα τις Ερωτήσεις που χαλούν την αγιογραφία των «αξιόλογων και δραστήριων κοινοβουλευτικών ανδρών» που εκπροσωπούν στη Βουλή μια «νόμιμη κοινοβουλευτική δύναμη» και όχι ένα εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα.

Σ’ αυτό θα επανέλθουμε σε επόμενο σημείωμα. Εδώ σημειώνουμε ότι όλη αυτή η τακτική θα πέσει στο κενό.Δε θα μπορέσουν να αποφύγουν το μοιραίο. Πλέον το συνειδητοποιούν και οι ίδιοι, γι’ αυτό και έχουν αρχίσει την… ηρωική κλάψα, παρομοιάζοντας τον Μιχαλολιάκο με τον… Σωκράτη, που καταδικάστηκε σε μια άδικη δίκη, με… ομοιότητες με τη δίκη της ΧΑ! Δεν νομίζουμε, πάντως, ότι ο φιρερίσκος θα επιλέξει να πιει το κώνειο, όπως ο Σωκράτης, ή ότι θ’ ακολουθήσει το παράδειγμα του ινδάλματός του, που αυτοκτόνησε στο υπόγειο στρατηγείο του για να μην αναγκαστεί να παραδοθεί σε κάποιον λοχία του επελαύνοντος Κόκκινου Στρατού, που είχε φτάσει στο μισό χιλιόμετρο από την καγκελαρία.

ΥΓ. Ερώτηση παρόμοιου περιεχομένου με αυτή του Καιάδα κατέθεσε και ο Λαγός στις 16 Ιούλη του 2015. Και αυτός δε λέει κουβέντα για τους «εργατοπατέρες του ΚΚΕ», που «έδιωξαν τα καράβια από τη Ζώνη» και «έστειλαν τις δουλειές στην Τουρκία». Αναφέρει μόνο ότι «υπό την απειλή επιβολής νέων φορολογικών μέτρων τα οποία αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές, οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος ήδη προγραμματίζουν την μεταφορά της καταστατικής τους έδρας σε άλλα κράτη της ΕΕ. Ο κύκλος εργασιών τους, που αφορά κατά κύριο λόγο τις επισκευές πλοίων έχει μηδενιστεί…» (δείτε εδώ την Ερώτηση του Λαγού).

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια