Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Κελλάς: Θα διορθώσουμε τις αδικίες στους ενστόλους


«Η επιστροφή του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων σας, ασφαλώς είναι θέμα οικονομικό, αλλά πρωτίστως είναι θέμα ηθικής δικαίωσης, καθώς και οι περικοπές που έγιναν ήταν άδικες αλλά
και το έργο που επιτελείτε δεν μπορεί να αποτιμηθεί μόνο με οικονομικούς όρους».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα στην ημερίδα που διοργάνωσε στη Λάρισα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και τα μέλη της ΕΣΠΕΛ και ΕΣΠΕΘ με θέμα “Προβλήματα των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Προοπτικές επίλυσής τους”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού “καλωσόρισε” τον έγκριτο δημοσιογράφο  Γιώργο Αυτιά και τον ειδικό στα ασφαλιστικά Γιώργο Ρωμανιά, χαρακτηρίζοντας ως “μεγάλη επιτυχία της ΠΟΜΕΝΣ την παρουσία των δυο ανδρών”, εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τονίζοντας:
«Σε μια εποχή, που πραγματοποιούνται τεράστιες και πολυεπίπεδες ανακατατάξεις, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αποτελεί ύψιστη προυπόθεση για τη χώρα μας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ξέρω καλά ότι έχετε επιφορτιστεί με δυσανάλογα, για τις αντοχές σας, βάρη, όμως η φιλοπατρία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που σας διακατέχει, κάνουν τα αδύνατα να φαίνονται δυνατά».
Ο κ. Κέλλας, στη συνέχεια επανέλαβε την δέσμευση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για “άμεση κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου” ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων χηρείας, επισημαίνοντας:
«Ο παραλογισμός που συμβαίνει με τις συντάξεις χηρείας, δεν μπορεί να συνεχιστεί.Αυτή τη στιγμή υλοποιείται μια κατάφωρη αδικία την οποία έχουμε δεσμευτεί ότι θα σταματήσουμε μόλις αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας».
Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κάνοντας και αυτοκριτική αναφορικά με τις περικοπές που υπέστησαν οι ένστολοι, δήλωσε:
«Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Οι περικοπές που σας επιβλήθηκαν και επί των ημερών μας ήταν άδικες, όμως έχουμε και το πολιτικό θάρρος να το παραδεχτούμε και τη βούληση για να το διορθώσουμε.

Να θυμίσω ότι το 50% το παρακρατηθέντων σας επιστράφη από την δική μας Κυβέρνηση και κάτω υπο ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες. Αλήθεια, το υπόλοιπο 50%, που το “δίνουν ” εδώ και τρία χρόνια, πότε στην παραγματικότητα θα σας επιστραφεί;».
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια