Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φτάνει πια με τα χτυπήματα στην πλάτη - του Γιάννη Τσονακαρίδη

"Το  περιστατικό πριν τρεις μήνες αποτελεί δολοφονική απόπειρα σε βάρος των συναδέλφων διμοιρίας στη Θεσσαλονίκη, όσο και αν κάποιοι θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός, χάριν
πολιτικής "προπαγάνδας". Ήδη είναι για μερικούς σαν να μην έγινε ποτέ. (αφού δεν ζητήθηκαν ευθύνες και έχουμε ακόμα την θέση μας).
Σάββατο βράδυ, μέσα στον αστικό ιστό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ορμητήριο το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα του ΑΠΘ σε ώρα αιχμής για τη νυχτερινή ζωή της πόλης, ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες και οδηγούς μια ομάδα "αντιεξουσιαστών" έστησαν δολοφονική ενέδρα με φλεγόμενους κάδους  ρίχνοντας  περισσότερες από 30 ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ μολότοφ στο διερχόμενο από το σημείο λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού των ΜΑΤ ΘΣΝ το οποίο είχε ακινητοποιηθεί. Εικόνες που παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη, σίγουρα όχι σε ευρωπαϊκή χώρα....
Ήταν πριν δύο χρόνια όταν  400 άντρες των ΥΑΤ Αθηνών - η μισή δύναμη- έκαναν αίτηση για μετάθεση. Τότε ανώτατος Αξιωματικός είχε καταγγείλει "συνδικαλιστικά - πολιτικά παιχνίδια"... θέλω να πιστεύω τώρα, ότι αντιλήφθηκε τόσο αυτός όσο και η ηγεσία ότι οι συνάδελφοι, παίζουν κάθε μέρα, την ίδια τους τη ζωή...
Τότε είχε θορυβηθεί ο  πρώην Αρχηγός και μας είχε επισκεφθεί στην έδρα της ΔΑΕΑ δίνοντας μας υποσχέσεις - μόρια, ενίσχυση προσωπικού, νέα οχήματα, αλλαγή παθητικού  δόγματος- που δυστυχώς αποδείχθηκαν κίβδηλες..
Οι δεκάδες επιθέσεις - μην πούμε εκατοντάδες- σε βάρος των Αστυνομικών στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν παγιωθεί και πληθαίνουν σε συχνότητα και ένταση με τα ΜΜΕ να αναφέρονται σε "..άλλη μια νύχτα ταραχών στα Εξάρχεια.."
Όσοι υπηρετούμε σε μάχιμες Υπηρεσίες  διαπιστώνουμε πως η ηγεσία μας αδιαφορεί για  όλους μας, χωρίς να μας επιτρέπεται επιχειρησιακή αντιμετώπιση ή έστω αντίδραση  για τις σε βάρος μας επιθέσεις.. για είσοδο στο Πολυτεχνείο, ούτε σκέψη. Μάλιστα έχουμε περάσει στο άλλο άκρο, να κατηγορούνται οι συνάδελφοι που τραυματίζονται από τις ρίψεις μολότοφ, ως.. "απρόσεκτοι"!!!
Σε άλλο περιστατικό  συνάδελφοι διμοιρίας τραυματίστηκαν σε επεισόδια εξωτερικά του  Υπ. Εργασίας, από άτομα με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους κι ενώ η επίθεση έχει καταγραφεί από κάμερες τηλεοπτικά κανάλια και φωτορεπόρτερ  η Αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη .
Οφείλω ωστόσο να αναγνωρίσω τούτο στην Ηγεσία μας, όταν συνάδελφοι διμοιρίας βαρέθηκαν "κινούμενοι στόχοι" στα πυρά τρομοκρατών,  ελήφθησαν κάποια ημίμετρα- μετακίνηση της διμοιρίας ένα τετράγωνο παραδίπλα και χορήγηση αντιβαλλιστικού κράνους και ενισχυμένου αλεξίσφαιρου- τα οποία μόλις άλλαξε η θεματολογία στα ΜΜΕ  και τη δημοσιότητα και αυτά.... ατόνησαν μέχρι που "χάθηκαν"...
Δυστυχώς παρά πολλοί συνάδελφοι αποχωρούν από τις διμοιρίες πικραμένοι και άλλοι αγανακτισμένοι, βλέποντας ότι κάθε  μέρα -και βράδυ -κινδυνεύουν να φάνε ξύλο ή να παραπεμφθούν κατηγορούμενοι είτε να  καούν είτε και  να δεχθούν πυρά.
Πλέον οι κλούβες εξέρχονται με  "δειγματοληπτικό στατιστικό" διμοιρίας,τώρα τελευταία αρχίζουμε μεταξύ μας να της αποκαλούμε "νανοδιμοιριες" καθώς οι υπηρεσίες βγαίνουν με μονοψήφιο αριθμό προσωπικού, και χωρίς εντολές σε κρίσιμες στιγμές..
Ενίσχυση προσωπικού μηδενική, δύο έρχονται πέντε φεύγουν, τώρα με τις μεταθέσεις θα φύγει αριθμητικά άλλη μια διμοιρία συναδέλφων.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Άμεσα  πρέπει να ληφθούν ριζικά μέτρα και να αλλάξει το "αποτυχημένο" και (κακώς) "παγιωμένο" αμυντικό δόγμα  που θέλει τις διμοιρίες να αποτελούν "στατικούς στόχους" στις διαθέσεις κάθε αλήτη. Επιτέλους πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν τι σημαίνει ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΞΗΣ.
Οι συνάδελφοι των διμοιριών διέπονται από  υψηλό υπηρεσιακό φρόνημα και το έχουν αποδείξει όσες φορές έχουν κληθεί, υπερβαίνοντας το ωράριο εργασία για "τις ανάγκες της υπηρεσίας", στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ , στην προστασία του Πολίτη, για την προάσπιση της πατρίδας και του πολιτεύματος.
Σήμερα ωστόσο ο Αστυνομικός  νοιώθει ότι όλα έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, δεν έχουν στήριγμα από κανέναν παρά μόνο τους χαμηλόβαθμους συναδέλφους που υπηρετούν μαζί στα "σιδερένια κλουβιά", στο δεύτερο σπίτι μας...

Επιτέλους το Δημοκρατικό Κράτος της Ελλάδας πρέπει να προστατεύσει τους Αστυνομικούς που προστατεύουμε τους πολίτες.. Φτάνει πια με τα χτυπήματα στην πλάτη..

Του Τσοκαναρίδη Ιωάννη
Αναπλ. Ταμία Ε.ΑΣ.Υ.Α.











_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια