Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αθηνών για τις ελλείψεις σε εξοπλισμός και αναλώσιμα


Ενημέρωση της Ένωσης Αθηνών σχετικά με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό & αναλώσιμα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες
 
     Στα πλαίσια των συνεχών επισκέψεων της Ένωσης Αθηνών στις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενημέρωση των συναδέλφων – μελών μας σε ερωτήματα που μας απευθύνουν, αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τους Αντιπροέδρους, κ.κ ΧΡΥΣΑΦΗ Γρηγόριο και ΧΥΤΑ Κωνσταντίνο, παρουσία και του Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗ Γεωργίου, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής / Α.Ε.Α., Υποστράτηγο κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη και συζήτησε θέματα που αφορούν την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αναλώσιμων υλικών στις Υπηρεσίες, αλλά και τη μη επίλυση έως και σήμερα του ζητήματος της μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στην Αττική με τα Μ.Μ.Μ.

 

     Ο Προϊστάμενος του Κλάδου μας έκανε εκτενή ενημέρωση, αναφορικά  με το χρόνο υλοποίησης συγκεκριμένων δαπανών και συγκεκριμένα:

 

α) Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα χορηγηθούν σε Υπηρεσίες που έχουν υποβάλλει σχετικά αιτήματα (Άμεση Δράση, Επίσημα, Ασφάλεια,  Δ.Ε.Λ. / Α.Ε.Α.), ελαστικά οχημάτων.

 

β) Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι προς παράδοση στις Υπηρεσίες της Αττικής τα αιτούμενα λιπαντικά οχημάτων για το έτος 2018.

 

γ) Η σύμβαση που αφορά τα τόνερ για φαξ βρίσκεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής / Α.Ε.Α. μέσω της οποίας γίνεται πλέον η διαδικασία, ενώ η παράδοση θα πραγματοποιηθεί στις Υπηρεσίες τέλος Ιανουαρίου.

 

δ) Αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύμβαση για μελάνια μέχρι τέλος Δεκεμβρίου με παράδοση στις Υπηρεσίες μέχρι τέλη Φεβρουαρίου του 2019.

 

ε) Οι συμβάσεις καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα γίνονται από την αρχή του επόμενου έτους με 18μηνες συμβάσεις προσωπικού καθαριότητας και το θέμα θα διαχειρίζονται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις.

 

στ) Το επόμενο διάστημα θα εφοδιαστεί το Αρχηγείο του Σώματος με τον κάτωθι εξοπλισμό:

•2.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα έως το 2020

• 310 κράνη

• 1.000 ζευγάρια περικνημίδες

• 1.800 χιτώνια

•1.400 ανακλαστικά γιλέκα (φωσφοριζέ).

 

ζ) Θα γίνει εφοδιασμός με ύφασμα για τις χειμερινές - θερινές στολές, τα πουκάμισα, τις στολές εκστρατείας κ.λπ., των οποίων η παράδοση εκτιμάται μέσα στο επόμενο δίμηνο. Επισημαίνεται ότι η τελευταία προμήθεια υφάσματος χρονολογείται από το έτος 2010 !!!

 

     Επίσης για το πολύ σοβαρό ζήτημα της μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού με τα Μ.Μ.Μ. ο Στρατηγός μας έκανε σαφές, ότι από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες για τον εφοδιασμό των Αστυνομικών με κάρτες, οι οποίες θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευσή τους σε ΜΕΤΡΟ, λεωφορεία κλπ., ενώ η μη έκδοση της Κ.Υ.Α. οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου και των υπογραφών από τα τρία εμπλεκόμενα Υπουργεία. Όπως είναι λογικό η περίοδος αναμονής για εμάς έχει παρέλθει και ο εμπαιγμός με την εξαγγελθείσα  από τους Κυβερνώντες έκδοση της εν λόγω Κ.Υ.Α. καλά κρατεί. Η Ένωσή μας είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

 

     Τέλος, επισημαίνεται ότι το πρόβλημα αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις εγκρίσεις δαπανών εστιάζεται κυρίως στις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., λόγω της έλλειψης δευτερευόντων διατακτών και δεν οφείλονται στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά στο γεγονός ότι με εντολή της απερχόμενης Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το δικαίωμα υπογραφής το έχει αποκλειστικά και μόνο ο εκάστοτε Υπουργός.

 

                                            Για το Δ.Σ.

 

                      - Ο -                                                 - Ο -

 

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                          

 

 ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                         ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια