Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Τέλος στις νησίδες ανομίας

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για τη δημόσια ασφάλεια, αναλύει σε συνέντευξή του, στη «Γ», ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος
Χαρακόπουλος.
Όπως καταγγέλλει έχει διαχυθεί στη χώρα μια ατμόσφαιρα ανομίας, ενώ με αφορμή και την πρόσφατη επίθεση μελών του αναρχικού χώρου στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, σημειώνει ότι οι διάφορες ομάδες αποθρασύνονται με την ανοχή της κυβέρνησης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Χαρακόπουλε, πρόσφατα αναβαθμιστήκατε σε τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας. Με το αντικείμενο, όμως, της δημόσιας τάξης ασχολείστε αρκετό διάστημα. Σας ακούμε και σας διαβάζουμε να μιλάτε συνεχώς για έξαρση της εγκληματικότητας, ενώ η κυβέρνησή σας κατηγορεί για κινδυνολογία. Τι συμβαίνει τελικά στην πραγματικότητα;

Το τι συμβαίνει το γνωρίζουν πρωτίστως οι ίδιοι οι πολίτες. Ιδίως οι κάτοικοι της Πάτρας έχουν πλέον πολύ πικρή πείρα. Δυστυχώς, εδώ και μερικά χρόνια το έγκλημα, διαφόρων βαθμίδων, και το οργανωμένο σκληρό έγκλημα των συμμοριών και το λεγόμενο χαμηλό, έχει κτυπήσει κόκκινο. Κάθε λίγες ημέρες ένα σοβαρό έγκλημα συνταράσσει την ελληνική κοινή γνώμη. Καθημερινά, καταγράφονται περιστατικά με ληστείες, κλοπές, βίαια επεισόδια. Είναι φανερό ότι έχει διαχυθεί στη χώρα μια ατμόσφαιρα ανομίας, που είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των ακροαριστερών ιδεοληψιών τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα, υποθάλπουν μια κουλτούρα ανομίας που διέπει τις αποφάσεις τους και την καθημερινή τους πρακτική. Κι αυτό συνεχίζεται με όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης.

Όταν μιλάτε για αποφάσεις τι ακριβώς εννοείτε; Είναι δυνατόν το συντεταγμένο κράτος να σιγοντάρει την παρανομία;

Κι όμως, το είδαμε κι αυτό. Και δεν είναι ένα και δύο τα δείγματα αυτής της στάσης. Κατ’ αρχάς, πάρτε τον νόμο Παρασκευόπουλου. Άνοιξε τις φυλακές σε κάθε παράνομο, σχεδόν ανεξαρτήτως του εγκλήματος που έχει διαπράξει. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, μας απάντησαν ότι είχαν βγει έξω πάνω από 10.200. Μεταξύ αυτών καταδικασθέντες για δολοφονίες, εκβιασμούς και άλλα ειδεχθή εγκλήματα. Όπως ήταν φυσικό αυτό οδήγησε σε ανακύκλωση του εγκλήματος. Αυτός που σκότωσε την κοπέλα στο νεκροταφείο Ζωγράφου βγήκε με αυτόν τον νόμο, ο Αφγανός που σκότωσε την κοπέλα στην Γερμανία επίσης, και άλλες περιπτώσεις. Και παρ’ όλα αυτά, έρχονται τώρα και ο νέος υπουργός τον παρατείνει, με κάποια «πασαλείμματα» για τα μάτια του κόσμου.

Η Ν.Δ. καταγγέλλει ότι από τα νομοθετήματα της κυβέρνησης ωφελήθηκαν ακόμη και οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία.

Μα βέβαια. Γρήγορα-γρήγορα κατήργησαν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Έτσι όλοι οι νονοί της νύχτας και οι βαρόνοι του εγκλήματος που είναι μέσα καθοδηγούν με τα κινητά τους συνεργάτες τους μέσα από τις φυλακές. Αλλά και αρχιδολοφόνοι όπως ο Κουφοντίνας παίρνουν άδειες και μεταθέσεις σε αγροτικές φυλακές. Αλλά κοιτάξτε τι γίνεται και με την αστυνομία. Κατήργησαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ που με τις περιπολίες της είχε βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι στους μπαχαλάκηδες για χατίρι της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Μετέτρεψαν τις αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια σε ζωντανό στόχο για τους κουκουλοφόρους που έχουν μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε κράτος εν κράτει. Επιτρέπεται δύο βήματα από την βουλή να υπάρχουν γιάφκες με οπλοφορούντες αναρχικούς ή ακόμη και τζιχαντιστές; Αλλά και γενικά ολόκληρες περιοχές έχουν παραδοθεί στην κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα. Παρακολουθήσαμε όλοι τις τραγικές στιγμές με τον θάνατο του νεαρού στο κοσμηματοπωλείο στην Κάνιγγος. Κι όμως θα μπορούσε να μην φθάναμε εκεί αν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση.

Εν τω μεταξύ έχουμε κι αυτό το φαινόμενο «Ρουβίκωνας», που κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο «Ρουβίκωνας» είναι προφανές ότι εκμεταλλεύεται την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση. Όταν ο πρόσφατα καρατομημένος καθ’ ύλην υπουργός βάπτιζε συλλογικότητα κάθε ομάδα μπαχαλάκηδων, όταν ο πρόεδρος της Βουλής έκανε ταξί τα περιπολικά για τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης που είχαν «μπουκάρει» στο περιστύλιο του ναού της Δημοκρατίας, όταν διενεργούνται καταδρομικές επιχειρήσεις σε πρεσβείες, πρεσβευτικές κατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρείες και όλα είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα, οι περιθωριακοί αποθρασύνονται. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που πριν λίγες ημέρες κτυπήθηκε από αναρχικούς το Αστυνομικό Μέγαρο στην Πάτρα.

Τα κρούσματα βίας στα Πανεπιστήμια

Βλέπουμε, όμως, κρούσματα βίας και στα Πανεπιστήμια. Κι εδώ στη Πάτρα συχνά-πυκνά έχουμε διάφορα συμβάντα.

Δυστυχώς, στα Πανεπιστήμια επικρατεί ο νόμος Γαβρόγλου για το άσυλο, ο οποίος τα έχει μετατρέψει σε άντρα τραμπούκων, ακόμη και παρανόμων. Συνεχώς στέλνουν κραυγές αγωνίας φοιτητές, καθηγητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα περιφερειακά ιδρύματα. Έφθασαν στο σημείο να δείρουν ένα ΑμεΑ ή να επικηρύξουν με αφίσες καθηγητή πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μας τιμά ως χώρα.

Όραμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τη ΝΔ

Η Ν.Δ., όμως, τι μπορεί να κάνει για όλα αυτά αν γίνει κυβέρνηση. Γιατί ξέρετε ο κόσμος έχει απογοητευτεί, δεν πιστεύει εύκολα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Είναι κατανοητό. Η κοινωνία έχει βουλιάξει σε μια απαισιοδοξία. Κι αυτό πρέπει ως παράταξη να το πολεμήσουμε. Να δώσουμε όραμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην μιζέρια. Και ανάμεσα στους στόχους μας είναι η αποκατάσταση του αισθήματος της δημόσιας ασφάλειας, να νιώσουν οι πολίτες ότι ο νόμος υπάρχει παντού και για όλους, ότι δεν υφίστανται νησίδες ανομίας. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο νόμος Γαβρόγλου θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Οι «Ρουβίκωνες» θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ψηλά στην κυβερνητική του ατζέντα τα θέματα Προστασίας του Πολίτη. Με την ψήφο του λαού στις ερχόμενες εκλογές, που ελπίζουμε να έλθουν σύντομα, θα κάνουμε τον λόγο μας πράξη.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια