Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: ΟΧΙ στη θεσμική εκτροπή.

Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ: Η εν κρυπτώ προώθηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών της Ελληνικής
Αστυνομίας έως και τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, με αφορμή την αλλαγή Αρχηγού, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες ως προς τη σκοπιμότητα που υποκρύπτει αυτή η πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Κι αυτό, με δεδομένο ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει επακριβώς τον τρόπο αναπλήρωσης των κενών θέσεων που προκύπτουν μετά τη διεξαγωγή των ετήσιων τακτικών κρίσεων.
Η προωθούμενη αλλαγή που δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων κρίσεων, για το σκοπό αυτό και με πρόσχημα την αναπλήρωση μιας μόνο θέσεως Αντιστρατήγου κι ενώ βρισκόμαστε μόλις δυο μήνες πριν από τις ετήσιες τακτικές κρίσεις έτους 2019, είναι όχι μόνο ακατανόητη, αλλά δημιουργεί και εύλογους συνειρμούς για τη σκοπιμότητα βάσει της οποίας ενήργησε η πολιτική και φυσική ηγεσία.
Το μείζον αυτό πρόβλημα απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο ομόφωνα κατήγγειλε την προώθηση του σχεδίου Π.Δ. ως μεθόδευση, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η νέα Υπουργός παρουσία και της Υφυπουργού κατά τη συνάντηση που υπήρξε με τις Ομοσπονδίες των ενστόλων στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., είχε διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα εκτάκτων κρίσεων και ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει θεσμική ενημέρωση. Το γεγονός ότι δεν έγινε αυτό, αλλά προωθήθηκε εσπευσμένα και μυστικά η αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου, μας δημιουργεί την εδραία πεποίθηση ότι επιδίωξη της ηγεσίας είναι η εκκαθάριση της επετηρίδας από μη αρεστούς Αξιωματικούς, κάτι που έχει επαναληφθεί στο απώτερο παρελθόν μια φορά (1994) και που στη συνέχεια κατέπεσε ως αντισυνταγματική η όλη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχαν προσφύγει οι αδικηθέντες.
Η Ομοσπονδία μας, πέραν του ότι θα προσβάλει άμεσα τις επίδικες διατάξεις του νέου Π.Δ. από τη στιγμή που θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα πραγματοποιήσει άμεσα συναντήσεις με τα Πολιτικά Κόμματα προκειμένου να ενημερώσει και να ζητήσει τη θέση τους για τα τεκταινόμενα.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια