Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιθανές αιτίες που οι φλέβες σου πετάγονται τόσο πολύ



Η σημαντική λειτουργία που εκτελούν οι φλέβες μας είναι η παροχή οξυγόνου – αίματος από το σώμα προς την καρδιά.

Κανονικά, δεν σκεφτόμαστε και τόσο πολύ τις φλέβες μας, μέχρι να τις δούμε να είναι πιο έντονες σε κάποια σημεία του σώματός μας.

Εάν οι φλέβες σου είναι πολύ έντονα ορατές και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό, μην ανησυχείς! Ξέρουμε γιατί πετάγονται πολύ οι φλέβες σου και τώρα θα μάθεις κι εσύ!

Οι φλέβες που φαίνονται μπορεί να είναι απλώς κάτι πολύ φυσιολογικό για το δέρμα σου

Οι ειδικοί λένε ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είναι πιο πιθανό να έχουν ορατές φλέβες. Το λεπτό δέρμα μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος που πετάγονται οι φλέβες σου. Καθώς μεγαλώνουμε, το στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα γίνεται λεπτότερο και λεπτότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στους ηλικιωμένους είναι πιο ορατές οι φλέβες κάτω απ’ το δέρμα τους. Εκτός αυτού, οι φλέβες κάποιων ανθρώπων βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματός τους.

Μπορεί να φταίει η γυμναστική

Το να πετάγονται πολύ οι φλέβες σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης, είναι φυσιολογικό. Όταν ασκείσαι, οι μύες σου δουλεύουν, διογκώνονται και ωθούν τις φλέβες σου προς την επιφάνεια του δέρματος καθιστώντας τες ορατές. Μετά την άσκηση, οι μύες σου επανέρχονται και οι φλέβες σου φαίνονται λιγότερο.


Πολλές γυναίκες παρατηρούν πρήξιμο των φλεβών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι ορατές φλέβες είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλές έγκυες γυναίκες και δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό σ’ αυτό. Ο όγκος του αίματος μιας εγκύου γυναίκας είναι υψηλότερος από εκείνον μιας μη εγκύου γυναίκας και οι φλέβες προσπαθούν να συγκρατήσουν αυτήν την ποσότητα αίματος.

Είναι φυσιολογικό εάν έχεις χαμηλό σωματικό λίπος

Το χαμηλό σωματικό λίπος μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για τον οποίο πετάγονται πολύ οι φλέβες σου. Οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν πολύ λεπτό στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα τους και αυτό το λεπτό στρώμα λίπους δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις φλέβες.

Εάν οι ορατές φλέβες συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή πρησμένες φλέβες, πρέπει να επισκεφθείς ένα γιατρό. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα υγείας, όπως η θρομβοφλεβίτιδα και οι φλεβικές παθήσεις και δεν πρέπει να αγνοούνται.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια