Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάθεστε στο κρεβάτι με τα ρούχα που φοράτε έξω; Τι μπορεί να σας συμβεί;



Αλήθεια, πόσο «κακό» είναι να καθόμαστε στο κρεβάτι με τα ρούχα που φοράμε έξω;

Σίγουρα σου έχει πει και η μαμά σου χίλιες φορές, ότι δεν πρέπει ποτέ να καθόμαστε στο κρεβάτι με τα ρούχα που ήμασταν έξω, στη δουλειά, στα ΜΜΜ ή απλά στη βόλτα για έναν καφέ στην πόλη. Έχει δίκιο τελικά ή όχι;

Και για να πούμε την πικρή αλήθεια, όλοι το έχουμε κάνει! Όλοι επιστρέψαμε μια μέρα κουρασμένοι απ’ τη δουλειά και αντί να τα βγάλουμε με το που μπήκαμε στο σπίτι, καθίσαμε στο κρεβάτι με τα «βρώμικα» ρούχα που φορούσαμε στο δρόμο.

Η λογική λέει ότι όλα τα μικρόβια από το αυτοκίνητο, από το μετρό, από το γραφείο ή το εστιατόριο που είχες κάτσει, θα μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο κρεβάτι σου.

Τι λένε, όμως, οι ειδικοί;

Σύμφωνα με τον Philip Tierno, PhD, καθηγητή μικροβιολογίας και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του NYU, αυτή η συνήθεια «δεν είναι και τόσο κακή», καθώς εάν ήταν, όλοι «θα ήμασταν άρρωστοι όλη την ώρα».

Παρόλα αυτά, δεν έχει υπάρξει κάποια έρευνα που να αναφέρει πόσο κακό ή όχι είναι να καθόμαστε στο κρεβάτι με τα «ρούχα του δρόμου», ενώ σύμφωνα με τον Αμερικανό αλλεργιολόγο Andy Nish, MD: «Από εμπειρία ξέρουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αρρωσταίνουν από αυτή την έκθεση, είναι πιθανότατα αρκετά χαμηλός».

Τέλος, ο δρ Tierno, ανέφερε ότι σχεδόν το 80% των λοιμώξεων μεταδίδονται με άμεση επαφή, ενώ με έμμεση μόνο το 20%. Οπότε, όταν καθόμαστε στα σεντόνια, δεν υπάρχει κίνδυνος για άμεση επαφή, αλλά έμμεση, καθώς τα μικρόβια μπορεί να μεταφερθούν στο δέρμα μας ενώ κοιμόμαστε. Αλλά είναι μόνο το 20%!


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια