Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βλάπτει η μόνιμη σχέση τη σιλουέτα μας; Τι απαντούν οι ειδικοί;



Η μόνιμη σχέση βλάπτει τελικά τη σιλουέτα μας και αυτό πλέον μπορεί να αποδειχτεί και επιστημονικά.

Αν και δεν πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη, αφού όλοι το είχαμε συνειδητοποιήσει είτε από τους εαυτούς μας, είτε από τους γύρω μας, παρ’ όλ’ αυτά πλέον στηρίζεται και επιστημονικά: η σταθερή σχέση μπορεί να βλάψει τη σιλουέτα μας, «χαρίζοντάς» μας περιττό λίπος.

Σύμφωνα με μελέτη επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Queensland στην Αυστραλία, που δημοσιεύτηκε από το «Journal Plos One», όσοι βρίσκονται σε σχέση, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουν βάρος από τους singles.

Για να φτάσουν σε αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές μελέτησαν 15 χιλιάδες άτομα σε μια περίοδο 9 ετών και ανακάλυψαν ότι όσοι βρίσκονταν σε σχέση, είχαν 20% λιγότερη πιθανότητα να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό βάρος, τουλάχιστον συγκρινόμενοι με τους singles, τους χωρισμένους και τους χήρους.

Το περίεργο είναι, όμως, ότι αυτό συμβαίνει παρ’ όλο που τα ζευγάρια φαίνεται να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά από τους υπόλοιπους, όπως και να πίνουν λιγότερο αλκοόλ ή να καπνίζουν.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν το βάρος και, σύμφωνα με τη μελέτη, τα οικογενειακά γεύματα είναι ένας από αυτούς. Παρ’ όλο που καταναλώνουν λιγότερο junk food και περισσότερο σπιτικό φαγητό, οι μερίδες φαίνεται να είναι μεγαλύτερες, με την ανάλογη πρόσληψη θερμίδων, μάλλον λόγω της παρέας στο φαγητό.

Πέραν αυτού, το γεγονός ότι οι δεσμευμένοι δεν έχουν πλέον το άγχος να εντυπωσιάσουν το σύντροφό τους, σίγουρα παίζει ρόλο και σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Dr Stephanie Schoeppe, δεν νιώθουν την ανάγκη να είναι λεπτοί.

Οι παντρεμένοι με παιδιά που συχνά τρώνε τα αποφάγια των παιδιών παίρνουν περισσότερο βάρος, ενώ παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια παίρνουν βάρος μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της σχέσης.

Προσοχή, λοιπόν, τόσο στη σχέση σας, όσο και στη διατροφή σας για να μην μπείτε στα παραπάνω ποσοστά.


Πηγή: clickatlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια