Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της Ένωσης Αθηνών με την Γεννηματά

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Την Τρίτη 16/10/2018 μετά την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομονοίας με αφορμή την δολοφονική επίθεση στο ομώνυμο
τμήμα, δεχτήκαμε ως Ένωση Αθηνών επείγουσα πρόσκληση από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεννηματά Φώφη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη 50 καλέσαμε να παραστεί και η Π.Ο.Α.Σ.Υ, έτσι ώστε να τεθούν τα ζητήματα που μας απασχολούν στο υψηλότερο επίπεδο εκπροσώπησης.
    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ. Βουλευτής κ. Χριστοφιλοπούλου Έυη και το μέλος της γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Ε.ΑΣ.Υ.Α. κ. Γόγολος Δημοσθένης. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας  παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της κ. Γερακαράκος Γρηγόρης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρος της Ένωσης Ακαρνανίας  κ. Μαυραγάνης Χρήστος. Την Ένωση Αθηνών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Πάκος Δημοσθένης, ο Γενικός Γραμματέας της κ. Ρήγας Νικόλαος και ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας κ. Ρίζος Κωνσταντίνος.
    Στην Πρόεδρο, αφού την ευχαριστήσαμε για την πρόσκληση της, τονίσαμε την αγανάκτηση μας για τις συχνές επιθέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί από παρακρατικούς κύκλους που έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας και την ανησυχία μας για τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που βιώνει ο κλάδος μας. Αποσαφινήσαμε ότι ο θεσμός της Αστυνομίας και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη στήριξη διαχρονικά αυτού του κράτους, των θεσμών του, των δημοκρατικών ελευθεριών ενώ ταυτόχρονα δίνεται καθημερινά η μάχη για την εξασφάλιση της έννομης τάξης. Διαβεβαιώσαμε ότι σε θέματα ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και ότι ο πολιτικός κόσμος αυτού του τόπου πρέπει επιτέλους να πάρει άμεσες και υπεύθυνες αποφάσεις, ώστε να στηθεί ένα τοίχος προστασίας για την κοινωνία αλλά και τους αστυνομικούς απέναντι στους γνωστούς κύκλους ανομίας και αναρχίας. Ζητήσαμε τέλος σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, την συνέχιση της καλής έως τώρα συνεργασίας μας έτσι ώστε τα αιτήματα μας να βρίσκουν περισσότερα ευήκοα ώτα.
    Από την μεριά της η κ. Γεννηματά μας ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση μας και μας διεμήνυσε ότι ο πολιτικός χώρος που ηγείται, στήριζε πάντα και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα μας, έχοντας στο παρελθόν θεσμοθετήσει αποφάσεις-τομές που αφορούσαν τις εργασιακές συνθήκες μας και νομοθετήματα που έσπαγαν συντηρητικές αγκυλώσεις πολλών δεκαετιών. Επίσης καθιερώθηκαν πλαίσια λειτουργίας που συνάδουν στη δημιουργία μιας σύγχρονης Αστυνομίας με απαραίτητα μέσα αλλά και σεβασμό στην υπόσταση του κάθε εργαζόμενου αστυνομικού. Για τα φαινόμενα βίας στο κέντρο της πόλης, μας ξεκαθάρισε ότι είναι δίπλα μας στον ΄΄πόλεμο΄΄ που έχουμε με αυτά  τα κέντρα που προκαλούν επεισόδια, φθορές και επιδιώκουν αστυνομικά θύματα. Άλλωστε τα γραφεία του κόμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη καθώς και οι συνάδελφοι που φυλάσσουν εκεί, είναι ο συχνότερος στόχος των αναρχικών στοιχείων.
    Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μελλοντικές συναντήσεις έτσι ώστε και με την αρωγή της να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων μας και λειτουργίας της Αστυνομίας προς όφελος της κοινωνίας.
     Η Ένωση Αθηνών σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και με τις άλλες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τον Πολιτικό κόσμο και όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε τα προβλήματα μας να μην ξεθωριάζουν και να  θάβονται μόλις σβήνουν τα φώτα από τις κάμερες των ΜΜΕ, δίνοντας απλά ένα ραντεβού στο επόμενο περιστατικό!

                                                                  Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                  - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
          ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                            ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια