Η ΠΟΕΥΠΣ για το Κλιμάκιο Μαντουδίου - Εικόνες από την Καταστροφή


Διαβάστε το έγγραφο τής Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών προς τον κ.Αρχηγό του Σώματος, αναφορικά με τις ζημιές, που υπέστη το Κλιμάκιο Μαντουδίου: Κύριε Αρχηγέ

       με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τις εγκαταστάσεις του Π.Κ. Μαντουδίου επισκεφτήκαμε το εν λόγω Κλιμάκιο μιλήσαμε με τον Δ/τη και τους συναδέλφους και διαπιστώσαμε ότι έχουν υποστεί ζημιές οι υποδομές και ο μηχανολογικός και o λοιπός εξοπλισμός και συγκεκριμένα :
Έχει καταστραφεί το 80% του ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτές, fax) και το 60% του λοιπού εξοπλισμού όπως (κουζίνα, ντουλάπια,  ατομικές ντουλάπες, air-condition, γραφική ύλη κ.λ.π.).
Από την ορμητική δύναμη του νερού που έπληξε το Κλιμάκιο έχει χαθεί υπηρεσιακός εξοπλισμός όπως (πυροσβεστήρες, διασωστικά κολάρα, στολές προσεγγίσεως, φορτιστές, μπαταρίες, φακοί, προσωπίδες αναπνευστικών συσκευών, σωλήνες, καταφύγια πυρκαγιά κ.λ.π.)
Δύο υπηρεσιακά οχήματα το Π.Σ. 3089 και Π.Σ. 1318 κατά την μετάβαση και επιχείρηση διάσωσης ατόμων υπέστησαν βλάβη στον κινητήρα και είναι ανενεργά.
Έχει καταστραφεί ο καυστήρας και έχει υποστεί ζημιές η δεξαμενή καυσίμου και χρήζουν άμεσα επισκευαστικών εργασιών διότι δεν υπάρχει πλέον κεντρική θέρμανση. 
Δεν γνωρίζουμε ακόμα, αυτή την στιγμή είναι λειτουργικά, τις βλάβες που θα προκύψουν στο μέλλον λόγω της ολικής διαβροχής τους σε όλο το λοιπό εξοπλισμό του Κλιμάκιου όπως (αλυσοπρίονα, μηχανάκια κοπής μετάλλου,  δίκυκλη μηχανή, φορητή ηλεκτρογεννήτρια, ψυγείο, διασωστική σειρά).
       Θετικό είναι το γεγονός ότι ανταποκριθήκατε άμεσα  για την αντικατάσταση των στρωμάτων λόγω της ολικής διαβροχής τους και παρακαλούμε όπως παρέμβετε στον τοπικό Δήμο, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του καυστήρα, το βάψιμο του κτιρίου διότι είναι μέσα στην λάσπη, στην στεγανοποίηση της στέγης καθώς και στον έλεγχο των μηχανολογικών εγκαταστάσεων.      Επίσης σας ενημερώνουμε ότι εννέα ιδιωτικά αυτοκίνητα πυροσβεστών που ήταν στο πάρκιν του Κλιμακίου, και ενώ οι συνάδελφοι επιχειρούσαν προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες που κινδύνευαν, σκεπάστηκαν από τα ορμητικά νερά και υπέστησαν σημαντικές, ακόμα και ανεπανόρθωτες βλάβες, και παρακαλούμε όπως κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Π.Κ. Μαντουδίου και να εξασφαλιστεί η ασφαλή διαβίωση των υπαλλήλων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
_