Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Οι πολίτες βιώνουν όλο και περισσότερο το έλλειμα ασφάλειας

«Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας τάξης στη χώρα μας παραμένει απελπιστική, κι αυτό αποδεικνύουν όλα τα πρόσφατα επεισόδια βίας και ανομίας. Ζούμε το αποτέλεσμα της
διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επί σχεδόν 4 χρόνια επιτρέπει την κατάλυση του νόμου από κάθε περιθωριακό στοιχείο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών των στελεχών του. Γι’ αυτό άλλωστε και το νέο υπουργικό δίδυμο, στο κατ’ επίφαση υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζει σχολαστικά τη γραμμή Τόσκα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια του Τομέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. 
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «οι πολίτες έχουν καταστεί θύμα των καταστροφικών αποφάσεων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που επιτρέπουν την αύξηση της εγκληματικότητας και τη δράση περιθωριακών ομάδων που κάθε λίγο εξευτελίζουν το κράτος και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Ο νόμος Παρασκευόπουλου συνεχίζει να αφήνει ελεύθερα τα εγκληματικά στοιχεία, καθώς και ο νέος υπουργός επέκτεινε την ισχύ του, με μερικά επουσιώδη φτιασιδώματα. Ο νόμος Γαβρόγλου για το άσυλο έχει οδηγήσει σε απόγνωση φοιτητές και καθηγητές, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη έκκληση από το ΑΠΘ. Αλλά και τα τραγελαφικά γεγονότα στη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα, όπου ο περιβόητος Ρουβίκωνας έστησε και γραφείο, παρά τις αντιδράσεις του διδακτικού προσωπικού που αναγκάστηκε να κλείσει τη σχολή, καθώς ο κ. Γαβρόγλου προφανώς περιμένει να λυθεί το πρόβλημα από το “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”. Την ίδια ώρα, διενεργήθηκαν δολοφονικές επιθέσεις από κουκουλοφόρους εναντίον του ΑΤ Ομονοίας και του Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών, που από θαύμα δεν είχαν θύματα. Τα μέλη δε του Ρουβίκωνα, αποθρασυμμένα από την κυβερνητική ανοχή συνεχίζουν να επιτίθενται σε διπλωματικές αντιπροσωπείες, πρεσβευτικές κατοικίες και όπου επιθυμούν. Όσο για το αρμόδιο υπουργείο, όπως φαίνεται, βρίσκεται υπό ιδιότυπη διαρχία, που επιτείνει την αναποτελεσματικότητά του. Έτσι ως τώρα, παρά τα παχιά λόγια και τους λεονταρισμούς που ακούσαμε, διαπιστώνουμε το γνωστό άλλαξε ο Μανωλιός… Η αλήθεια είναι ότι μ’ αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία ελπίδα να διορθωθεί η κατάσταση και οι πολίτες θα βιώνουν ολοένα και περισσότερο το έλλειμα της ασφάλειας. Για την ΝΔ το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα ελευθερίας, δημοκρατίας, και δικαιοσύνης. Και ως κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα θα επιδιώξουμε να το επιλύσουμε, ξεκινώντας από την κατάργηση των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ που υποθάλπουν την ανομία».

Αληθεύουν οι πληροφορίες για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ;

«Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται σε διεξαγωγή εκτάκτων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, αλλάζοντας και τους προς προαγωγή υφιστάμενους όρους στο εν ισχύει Π.Δ. Εάν όντως τα δημοσιεύματα έχουν βάση, αυτό θα είναι η χειρότερη υπηρεσία στον ευαίσθητο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες, επίκεινται οι τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών, δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου ενδεχομένου, που μόνο αναστάτωση θα προκαλέσει. Ελπίζοντας ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν βάση, περιμένουμε απ’ την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να ξεκαθαρίσει εάν πράγματι έχει προβεί σε τέτοια μεθόδευση».


Ακολούθησε συζήτηση, που διηύθυνε ο Συντονιστής του Τομέα κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, κατά την οποία εθίγησαν εκτός της εγκληματικότητας, προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια