Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατερίνα Παπακώστα: Ούτε τα πανεπιστήμια δεν θα μείνουν "άβατο'

H Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 FM και στους δημοσιογράφους
Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Σχετικά με την υπόθεση του «κλεισίματος» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Υφυπουργός τόνισε ότι : «Όποια πολιτική βούληση και υπηρεσιακή επάρκεια δείξαμε, στο να καθαρίσουμε το Πεδίον του Άρεως, το Λόφο του Φιλοπάππου και διάφορους χώρους, οι οποίοι μέχρι να αναλάβουμε ήταν άβατοι στην κυριολεξία, μην έχετε καμία αμφιβολία στο πλαίσιο του Νόμου, του Συντάγματος και του Νόμου και με την συγκατάνευση των Πρυτανικών Αρχών, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε».
Και συνέχισε: «Το πρώτο που έχω πει είναι ότι μηδενική ανοχή στα θέματα της ασφάλειας, δεν υπάρχουν ασυλίες, ένα. Το δεύτερο που είπα είναι ότι πρέπει να ξαναδούμε το Νόμο Παρασκευόπουλου και αυτό συμβαίνει. Υπάρχει ήδη νομοθετική λειτουργία για τις αυστηροποιήσεις των ευεργετικών διατάξεων, δύο. Τρίτον, ο νόμος για το άσυλο πρέπει να ξαναειδοθεί στη σωστή του βάση και η σωστή του βάση είναι μόνο διακίνηση ιδεών, άσυλο στην διακίνηση ιδεών (…) Όταν λοιπόν εφαρμοστεί ο Νόμος και αποφασίσουν οι Πρυτάνεις να ζητήσουν την βοήθειά μας, θα την έχουν, μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία γι’ αυτό».
Ερωτηθείσα σχετικά με την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τόνισε: «Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στο θέμα της κάθαρσης. Πρέπει να προχωρήσει η διαφάνεια στο Δημόσιο βίο. Για όλους τους Έλληνες που φορολογούνται βαριά, νομίζω ότι είναι προτεραιότητα».

Τέλος, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξει με πεντακάθαρο τρόπο μία ερμηνευτική δήλωση ένα Déclaration, μετά και εφόσον τελεσφορήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, έχει άλλους δύο γύρους σε εκείνη τη χώρα, απλώς  δεν πρέπει να το αντιπαρέλθει κανένας μας και δεν θα πρέπει κανένας να αντιδρά έτσι».
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια