Σε εξέλιξη περιοδεία της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου σε υπηρεσίες της Λέσβου


Της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αφορμή το Δ.Σ. της Ένωσης μας στις 31/10/2018 στις 18:00, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε υπηρεσίες της Λέσβου με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ενόψει και των αρχαιρεσιών της Ένωσής μας.

Τονίζουμε ότι το Δ.Σ. της Ένωσής μας, με ευθύνη του προεδρείου, συγκαλείται μετά από πολλούς μήνες, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οξύνθηκαν, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, σε δυσμενή οικονομική κατάσταση εμείς και οι οικογένειές μας.

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στις συζητήσεις που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια της περιοδείας.

Είναι καιρός πλέον να αρχίσουμε και στην περιφέρεια μας να συζητάμε για τα πραγματικά μας προβλήματα, που έχουν σχέση, με την απώλεια του οικογενειακού μας εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το ξήλωμα του κανονισμού μεταθέσεων, την διατήρηση της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων και πενταετών συναδέλφων μας, την απλήρωτη υπερεργασία μας αλλά και για τον τρόπο που θα βάλουμε εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές.

Συνδικαλισμός δεν είναι η ρουσφετολογική μεσολάβηση για αποσπασούλες και μετακινήσεις ή η προνομιακή μεταχείριση για λούφα και παραλλαγή και τα πάρε δώσε και οι φωτογραφήσεις με τους υπηρεσιακούς  και τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ο ρόλος του σωματείου δεν είναι να διοργανώνει φιέστες με  « βραβεύσεις », « δωρεές » και φιλανθρωπικά γκαλά, αλλά να μπαίνει μπροστάρης για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής καταιγίδας που απειλεί εμάς και της οικογένειες μας, που εξ αιτίας της δραματικής μείωσης του εισοδήματος μας, κινδυνεύουμε να βρεθούμε έξω από τα σπίτια μας και λόγω των μεγάλων περικοπών στους προϋπολογισμούς του Π.Σ. κινδυνεύουμε λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας να μας                       « ξεπροβοδίζουν » ως « ήρωες » όλοι αυτοί που διαχρονικά κυβέρνησαν τον τόπο και επέδειξαν παντελή αδιαφορία για την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Την περιοδεία θα πραγματοποιήσουν τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου στο Δ.Σ. της Ένωσης, Παράλαιμος Λευτέρης και Τσαχάς Γιώργος.

Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

Τετάρτη 31 Οκτώβρη

Π.Κ. Πλωμαρίου       11:00΄

Π.Κ. Αγιάσου            14:30΄

Π.Υ. Μυτηλήνης       20:00΄

Π.Κ. Καλονής            22:00΄

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


_